НАЧАЛО Други

БРИКС: Държавите от съюза масово разпродават американски активи

септември 23, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Държавите от съюза масово разпродават американски активи

Няколко членове на алианса БРИКС се освобождават от значителни количества активи, подкрепяни от правителството на САЩ.

Последните данни на Министерството на финансите разкриват, че Китай е начело на тази тенденция, като е намалил притежаваните от страната американски държавни ценни книжа от $835.4 милиарда през юни на $821.8 милиарда през юли – намаление с $13.6 милиарда само за един месец.

Въпреки че Китай остава вторият по големина чуждестранен държател на американски държавни ценни книжа в световен мащаб, страната вече е продала общо $117.4 милиарда в американски държавен дълг в рамките на 12-месечен период. Бразилия, от друга страна, намали притежаваните от нея ценни книжа от $227.4 милиарда през юни до $224.7 милиарда през юли, което представлява спад с около $2.7 милиарда.

Според неотдавнашен доклад на Nikkei Asia намаляването на американските държавни ценни книжа от страна на Китай е стратегически ход в подкрепа на юана срещу силния щатски долар.

Когато дадена държава се освобождава от американски държавни ценни книжа, получените от продажбата средства могат да бъдат използвани като капитал от централната банка на страната за придобиване на местна валута на свободния пазар, с цел да се повиши нейната стойност.

Индия също съкрати притежаваните от нея американски държавни ценни книжа с $2.3 милиарда през същия период. Освен това Обединените арабски емирства, страна с богати петролни запаси, намалиха притежаваните от страната американски ценни книжа с $300 милиона – от $65.2 милиарда през юни на $64.9 милиарда през юли.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

4 Отговори на “БРИКС: Държавите от съюза масово разпродават американски активи”
  1. ^^©∆@,

    И така малко-помалко, САЩисия няма да има откъде да вземе, за да поддържа “висок” стандарт на живот, въоръжени конфликти и предизвикани войни, от които “печели”.
    Това е началото на края на САЩисия!
    Амин!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.