НАЧАЛО Други

БРИКС: Добър ход ли ще е Гана да се присъедини към алианса?

03.06.2024 10:45 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Добър ход ли ще е Гана да се присъедини към алианса?

Бившият изпълнителен вицепрезидент на Unilever Яу Нсаркох сподели мнението си за това дали следващото правителство на Гана трябва да се присъедини към БРИКС.

Той заяви, че има предимства в обединяването на по-малки, разпокъсани субекти за решаване на глобални проблеми и отбеляза, че именно затова БРИКС е важна за улесняване на многополюсността, която е много по-изгодна за Гана, малка страна, отколкото еднополюсния свят.

Нсаркох подчерта значението на контрасилите, които се появяват, за да се противопоставят на основната хегемонна сила, и отбеляза, че това може да бъде само добра новина за малките държави.

Но бившият вицепрезидент също така подчерта, че ако Гана иска да стане член на БРИКС, страната трябва да го направи като равноправен член и че основните държави в алианса водят свои собствени битки, за които трябва да се внимава.

Нсаркох заяви, че на Гана ѝ липсва стратегическо мислене, като добави, че страната е склонна да преследва модели, които дори може да не се вписват в настоящите ѝ тенденции.

Той освен това обсъди и значението на радикалните поземлени реформи, като заяви, че нито една държава не е постигнала просперитет без такива реформи, освен ако не се е възползвала от колониализма или робството.

Нсаркох изрази съжаление за сложността на поземлената реформа в Гана, включително ролята на държавата и вождизма.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.