НАЧАЛО Други

БРИКС: Банката на съюза може да бъде по-добра алтернатива според Бразилия

май 27, 2023 6:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Банката на съюза може да бъде по-добра алтернатива според Бразилия

Правителството на Бразилия разглежда Новата банка за развитие на групата държави от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка) като обещаваща алтернатива на традиционните финансови институции.

Това заяви бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва, според репортаж на руската информационна агенция ТАСС.

“Искаме банката на БРИКС да укрепне като алтернативен финансов [инструмент] и ще засилим сътрудничеството си с Африканската банка за развитие”, каза той на среща с посланици на африкански държави.

Според него традиционните международни финансови и банкови институции пренебрегват нуждите на развиващите се страни и не са подходящи за тях, тъй като много от тези страни са “задушени от огромно дългово бреме”.

Споразумението за създаването на Новата банка за развитие на БРИКС беше постигнато на 15 юли 2014 г. в бразилския град Форталеза. Началният капитал на банката беше определен на $100 милиарда.

Банката със седалище в Шанхай е създадена, за да финансира инфраструктурни проекти и проекти за устойчиво развитие на БРИКС и други развиващи се страни.

Преди това банката получи международни кредитни рейтинги “АА+” от Fitch Ratings и S&P Global Ratings, които ѝ позволяват ефективно да привлича дългосрочно финансиране на международните и местните капиталови пазари.

През годините банката е одобрила почти 100 проекта на обща стойност $32.8 милиарда в подкрепа на области като транспорт, водоснабдяване, чиста енергия, дигитална и социална инфраструктура, и градско строителство.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Robinhood делиства Cardano, Solana и Polygon

Гигантът в търговията Robinhood изключва от списъка няколко известни криптоактива в отговор на това, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Binance и Coinbase за предполагаемо нарушение на законите за ценните книжа.

юни 10, 2023 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.