НАЧАЛО Други

БРИКС започна да разглежда заявленията на множество държави

юни 2, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС започна да разглежда заявленията на множество държави

Коалицията БРИКС се стреми към разширяване на своя съюз, както посочи един от нейните ключови членове.

Според бразилския президент Луис Инасио Лула да Силва, в момента БРИКС разглежда заявленията на множество държави, които имат интерес да се присъединят към групата.

Първоначално създадена от нововъзникващи икономики, за да създаде алтернатива на господстващия щатски долар,

Този ход привлече други държави от Изтока да се присъединят към блока, тъй като те също желаят да намалят зависимостта си от щатския долар и да насърчат собствените си валути.

По време на изказване заедно с венецуелския президент Николас Мадуро, президентът Лула изрази готовност да приеме Венецуела в БРИКС. Той спомена, че този въпрос ще бъде обсъден на предстоящата среща на върха в Южна Африка, където ще участва за първи път от осем години насам.

Президентът Лула заяви:

Има няколко предложения от други държави, които искат да се присъединят към БРИКС. Ще обсъдим този въпрос колективно, защото той изисква консенсус от всички членове. Ако бъде направено официално искане, то ще бъде представено на БРИКС за вземане на решение. Лично аз съм за това.

Посланикът на Африка Анил Сооклал наскоро разкри, че няколко държави от Африка, Латинска Америка и Азия са изразили интерес да станат членове на БРИКС. Той подчерта положителния сигнал, който това изпраща, показвайки доверието на глобалния юг в ръководството на асоциацията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.