НАЧАЛО Други

БРИКС: Америка изправени пред най-голямата икономическа катастрофа в историята

17.12.2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Америка изправени пред най-голямата икономическа катастрофа в историята

Известни финансови анализатори изтъкват забележителна тенденция в търговските банки в САЩ, която напомня на събитията, предшестващи пазарния срив през 2008 г.

Обръщайки внимание на това, Робърт Кийосаки, известен с бестселъра си “Богат татко, беден татко“, изрази загриженост, че тази разпродажба на банкови кредити може да предшества срив, по-голям от този през 2008 г. Той подчерта, че единствените печеливши от спада на американския пазар изглежда ще бъдат страните от БРИКС, тъй като те постепенно се отказват от зависимостта си от долара.

Кийосаки настоятелно посъветва физическите лица да изтеглят средствата си от банките в очакване на все по-предизвикателния глобален финансов сценарий. Той прогнозира, че предстоящият срив може да надмине историческите прецеденти и да доведе до продължителен период на възстановяване.

Споделяйки опасенията си чрез X (Twitter), Кийосаки предупреди последователите си:

За сведение. Банковите кредити току-що се разпродадоха като през 2008 г. Изтеглете малко пари от банките, тъй като се нуждаете от пари в брой. Това може да е началото на най-големия срив в историята. Надявам се да греша, но все пак не е време да играете руска рулетка с живота си.

През последните две години Кийосаки упорито предупреждаваше за предстояща катастрофа на американския пазар. Преди това той подчертава как появата на валутата на БРИКС може да отслаби позициите на щатския долар на световните пазари, като дори стигна дотам, че прогнозира краха на долара при въвеждането на валутата на БРИКС.

Той изказа предположение, че въздействието на отказа на БРИКС от долара може да окаже значително влияние върху различни сектори в икономиката на САЩ, като потенциално повиши стойността на местните валути спрямо долара на международните валутни пазари.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какви са шансовете да видим нова валута на алианса

БРИКС представлява коалиция от нововъзникващи икономики в световен мащаб, създадена през 2006 г. с Бразилия, Русия, Индия и Китай, подтикнати от желанието им да противодействат на господството на установени икономически гиганти като Европа и САЩ.

23.02.2024 12:00 2 мин. четене

Ето кои са най-коментираните акции тази седмица

Въпреки че WallStreetBets може и да няма същата доминация, както по време на манията по GameStop, тя остава важен център за различни хора, включително инвеститори на дребно, спекуланти, дей трейдъри, онлайн коментатори и опитни анализатори на фондовия пазар.

23.02.2024 10:30 2 мин. четене

БРИКС: Защо Русия е толкова важна за съюза

В неотдавнашно интервю за BRICS TV Фабио Борхес, професор във Федералния университет за интеграция на латиноамериканци (UNILA) и куратор на БРИКС, сподели своите виждания относно настоящото руско председателство на БРИКС и влиянието на новите членове на световната сцена.

23.02.2024 8:00 1 мин. четене

Цената на златото продължава да върви нагоре на фона на конфликтите в Украйна и Газа

В четвъртък цените на златото продължиха възходящата си траектория, подкрепени от лекия спад в стойността на щатския долар и продължаващото геополитическо напрежение.

23.02.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.