НАЧАЛО Финтех

Бразилска банка въвежда функция за плащане на данъци с крипто

февруари 12, 2023 11:54 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бразилска банка въвежда функция за плащане на данъци с крипто

Бразилска банка въвежда функция, която позволява на бразилските данакоплатци да плащат задълженията си чрез криптовалути.

На 11 февруари най-старата бразилската банка, Banco do Brasil въведе функция, с която позволява на бразилските граждани да плащат данъците си с криптовалута чрез съвместна инициатива с базираната в Бразилия крипто компания Bitfy.

През март 2022 г. бразилският град Рио де Жанейро обяви, че от 2023 г. официално ще започне да приема плащания с Биткойн (BTC) за данъци, свързани с имоти в границите на града, известен още като “Imposto sobre a propriedade predial e territorial urbana (IPTU)”.

След това през декември 2022 г., Бразилия прие регулаторна рамка, която легализира използването на криптовалути като метод на плащане в страната.

Функцията е достъпна за бразилците, които имат своите дигитални активи под попечителството на крипто компанията, която ще действа като партньор за събиране на вземания за голямата бразилска банка.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Ще продължи ли възхода?


Според информацията тази инициатива може да разшири използването и достъпа до дигиталните активи, като същевременно е налице сигурността и достъпността на реномираната банка, осигуряваща защита на потребителите.

Потребителите ще имат достъп до данъчната си сметка чрез сканиране на баркод. Процесът ще бъде лесен, тъй като ще бъдат показани данъчните данни, както и еквивалентната сума в BRL (бразилски реали), официалната валута на Бразилия, ще бъде конвертирана в избраната криптовалута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Telegram Wallet Bot вече поддържа транзакции с USDT

Потребителите на приложението за съобщения Telegram вече могат да изпращат и получават Tether (USDT) в чатовете си. Понастоящем Tether е най-голямата стабилна монета по пазарна капитализация.

март 24, 2023 13:15 2 мин. четене

Ето как модните артикули могат да се превърнат в метод за безконтактно плащане

Curve, финансово супер приложение с четири милиона клиенти в 31 европейски държави, обяви ново партньорство с компанията за безконтактни плащания Digiseq.

март 22, 2023 13:05 2 мин. четене

Нигерийците вече могат да купуват криптовалути безопасно с MetaMask и MoonPay

ConsenSys обяви, че MetaMask, в партньорство с Web3 компанията за плащания MoonPay, разширява услугите си в Нигерия.

март 22, 2023 8:00 1 мин. четене

Етериум: Edge браузърът на Microsoft ще интегрира крипто портфейл

Според BleepingComputer, Microsoft разработва нова функция, която ще позволи на потребителите да изпращат и получават крипто активи директно през уеб браузъра на компанията.

март 21, 2023 16:00 1 мин. четене