НАЧАЛО Регулации

Брад Гарлингхаус говори за XRP, Libra и регулации

ЮЛИ. 16, 2019 13:07 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Брад Гарлингхаус говори за XRP, Libra и регулации

Брад Гарлингхаус отговори на Twitter публикациите на Доналд Тръмп и пресконференцията на секретаря на Министерството на финансите Стив Мнушин.

В поредица от туитове, главният изпълнителен директор на Ripple  изложи мислите си за изказванията на президента и министъра на финансите за настоящето и бъдещето на криптовалутите.


Гарлингхаус за първи път потвърди, че не смята, криптовалутите за заплаха или пречка за щатския долар или валутите на други големи страни. Но той изрази опасения, че блокчейн индустрията може да се превърне в инструмент на престъпниците. 


В крайна сметка обаче Гарлингхаус заяви, че работата със законодателите ще бъде в интерес на индустрията на криптовалутите.


Но както отбеляза Мнушин, цялата крипто-индустрия не бива да се слага под общ знаменател - тя е изминала дълъг път от дните на “Silk Road”. За да успее индустрията, трябва да работим с регулаторните органи и в рамките на политиките. Точка.


Когато става въпрос за новия проект за криптовалута на Facebook, Гарлингхаус казва, че компанията трябва да бъде наблюдавана отблизо.


Когато прочетох бялата книга на Libra - очертавайки целта да се създаде нова валута - беше ясно за мен, че усилията трябва да се провеждат по същия стандарт като другите регулирани финансови институции.


Главният изпълнителен директор на Ripple твърди, че XRP може да служи на световната общност в ерата на новите технологии. С увеличаването на необходимостта пари да се изпращат по целия свят, криптовалутата предлага перфектно решение за финансовата индустрия.


XRP е уникално оборудван, за да реши проблема с няколко трилиона долара, като предлага драстично по-бърз и по-евтин мост за трансгранични плащания. @Ripple вече работи с регулаторни органи, банки и финансови институции (като @MoneyGram), за да ги приложи по целия свят.


Гарлингхаус приключи своята серия от публикации, като се опита да насърчи разработчиците на индустрията.


Ако искаме да постигнем максимален напредък, трябва да работим със съществуващата финансова система - а не срещу нея.


Ако не, ние рискуваме да смажем иновациите тук в САЩ и да позволим на чуждестранните интереси да поемат контрол над този нов сектор на нашата глобална икономика.


Изявленията на Гарлингхаус са в съответствие с много други лидери в индустрията, които желаят да работят с правителството, за да предоставят ясен набор от насоки за криптовалутите. С повече яснота, повече талант и пари ще могат да навлязат в пространството.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: G20 поставя основни правила за стейбълкойна на Facebook

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света