НАЧАЛО Регулации

Дали Ripple и XRP ще процъфтят с Лагард начело на ЕЦБ?

ЮЛИ. 9, 2019 21:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дали Ripple и XRP ще процъфтят с Лагард начело на ЕЦБ?

Светът на криптовалутите ще помни Кристин Лагард като ръководител на МВФ, който първи призна потенциала на дигиталните валути.

В миналото адвокатът и бившият френски финансов министър каза, че криптовалутите "се стремят да укрепят доверието в технологиите".


Въпреки това, както всеки друг банкер, Лагард е изразила известни опасения относно характера на дигиталните валути. Тя вярва в нормативната уредба, казвайки:


Правилното регулиране на тези субекти ще остане стълб на доверието.


Кристин Лагард - Новият Президент на ЕЦБ.


Ръководителят на МВФ сега се насочва към Франкфурт за новото си назначение като ръководител на Европейската централна банка (ЕЦБ). Поддръжниците на Ripple вярват, че това е друга бича новина за XRP.


Кристин, макар да признава силата на криптографията, е резервирана по отношение на повечето алткойни, може би поради регулаторната си позиция.


Тя, обаче, открито е похвалила Ripple и Circle. По-рано през годината, в Парижкия “Финтех” форум, тя предупреди банките, че трябва да се адаптират към новите технологии или да умрат.


Ръководителят на МВФ предупреди банкова система, че те са в опасност не само от разрушителната промяна, но и от самостоятелно предизвикана канибализация. Тя представи Ripple and Circle като полезен пример за банките, които изостават от технологична гледна точка.


Нейният предшественик в ЕЦБ, Марио Драги е "крипто мечка." Той описва цифровите валути като “силно рискови”. Твърдейки, че те не трябва да се характеризират като валути, Драги е направил всичко възможно, за да отчужди централните банки и ЕЦБ от новия клас активи. Затова позицията на Лагард за криптовалутите се приветства с широко отворени ръце.


Влиянието на Ripple - докъде се простира?


Ръководният екип на Ripple проведе много дискусии на високо равнище с Лагард. Много е вероятно новият ръководител на ЕЦБ да разпространи своето положително мнение за Ripple и XRP. Ако го направи, компанията ще бъде на път към глобална доминация на трансграничните плащания с блокчейн.


Ripple и XRP имат още повече приятели на високите места. Блокчейн стартъпът има добра връзка с институциите на Бретън Уудс. Световната банка, например, похвали платформата.


Марко Николи, висшият специалист по финансовия сектор на МВФ, нарече технологията „потенциално трансформационна”. Николи възхвалява ефективността на разпределените технологии, които внасят бързина, ефективност при трансферите.


Ripple също привлече вниманието на Белия дом. Тъй като Китай е отговорен за половината от световните инсталации за добив на Биткойн, администрацията на Тръмп търси американски конкурент.


Платформата за сетълмент в реално време също си е сътрудничила със SBI Holdings, японския гигант за финансови услуги.


Сформирайки SBI Ripple Asia, партньорството достигна кулминацията си в ориентирано към потребителите приложение за плащане, задвижвано от Ripple. MoneyTap предлага на пазара блокчейн, захранващ почти мигновени, достъпни и ефективни услуги за преводи.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Големите групи за криптовалути възнамеряват да съдят GOOGLE, FACEBOOK

Руската асоциация на криптовалути и RACIB, както и свързани с индустрията асоциации в Корея и Китай възнамеряват да осъдят Google, Twitter, Facebook, Yandex, заради това, че отказват да рекламират кри...
АПР. 2, 2018 07:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Япония одобри саморегулация за крипто индустрията

Агенцията за финансови услуги (FSA) одобри в сряда японската асоциация за виртуална обмяна на валута (JVCEA). Това е орган, състоящ се от всичките 16 лицензирани национални борси за криптовалутна търг...
ОКТ. 24, 2018 18:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Купуването и продаването на крипто в Иран е абсолютно забранено

Правителственият служител го съобщи чрез местните медии.   Иран е твърдо против крипто търговията   Хакими, който е настоящ заместник-управител за отдела занимаващ се с нови технологии в...
ЮЛИ. 11, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Полският Финансов Надзор С Кампания Против Криптовалутите

Полският орган за финансов надзор (KNF) провежда социална медийна кампания за рисковете от инвестиране в криптовалути, според публикация от 10 май на интернет страницата на KNF. Те са поръали 615 000 ...
МАЙ. 15, 2018 14:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света