НАЧАЛО Регулации

Дали Ripple и XRP ще процъфтят с Лагард начело на ЕЦБ?

ЮЛИ. 9, 2019 21:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дали Ripple и XRP ще процъфтят с Лагард начело на ЕЦБ?

Светът на криптовалутите ще помни Кристин Лагард като ръководител на МВФ, който първи призна потенциала на дигиталните валути.

В миналото адвокатът и бившият френски финансов министър каза, че криптовалутите "се стремят да укрепят доверието в технологиите".


Въпреки това, както всеки друг банкер, Лагард е изразила известни опасения относно характера на дигиталните валути. Тя вярва в нормативната уредба, казвайки:


Правилното регулиране на тези субекти ще остане стълб на доверието.


Кристин Лагард - Новият Президент на ЕЦБ.


Ръководителят на МВФ сега се насочва към Франкфурт за новото си назначение като ръководител на Европейската централна банка (ЕЦБ). Поддръжниците на Ripple вярват, че това е друга бича новина за XRP.


Кристин, макар да признава силата на криптографията, е резервирана по отношение на повечето алткойни, може би поради регулаторната си позиция.


Тя, обаче, открито е похвалила Ripple и Circle. По-рано през годината, в Парижкия “Финтех” форум, тя предупреди банките, че трябва да се адаптират към новите технологии или да умрат.


Ръководителят на МВФ предупреди банкова система, че те са в опасност не само от разрушителната промяна, но и от самостоятелно предизвикана канибализация. Тя представи Ripple and Circle като полезен пример за банките, които изостават от технологична гледна точка.


Нейният предшественик в ЕЦБ, Марио Драги е "крипто мечка." Той описва цифровите валути като “силно рискови”. Твърдейки, че те не трябва да се характеризират като валути, Драги е направил всичко възможно, за да отчужди централните банки и ЕЦБ от новия клас активи. Затова позицията на Лагард за криптовалутите се приветства с широко отворени ръце.


Влиянието на Ripple - докъде се простира?


Ръководният екип на Ripple проведе много дискусии на високо равнище с Лагард. Много е вероятно новият ръководител на ЕЦБ да разпространи своето положително мнение за Ripple и XRP. Ако го направи, компанията ще бъде на път към глобална доминация на трансграничните плащания с блокчейн.


Ripple и XRP имат още повече приятели на високите места. Блокчейн стартъпът има добра връзка с институциите на Бретън Уудс. Световната банка, например, похвали платформата.


Марко Николи, висшият специалист по финансовия сектор на МВФ, нарече технологията „потенциално трансформационна”. Николи възхвалява ефективността на разпределените технологии, които внасят бързина, ефективност при трансферите.


Ripple също привлече вниманието на Белия дом. Тъй като Китай е отговорен за половината от световните инсталации за добив на Биткойн, администрацията на Тръмп търси американски конкурент.


Платформата за сетълмент в реално време също си е сътрудничила със SBI Holdings, японския гигант за финансови услуги.


Сформирайки SBI Ripple Asia, партньорството достигна кулминацията си в ориентирано към потребителите приложение за плащане, задвижвано от Ripple. MoneyTap предлага на пазара блокчейн, захранващ почти мигновени, достъпни и ефективни услуги за преводи.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Новият председател на CFTC активно подкрепя криптовалутите (видео)

В своето встъпително интервю на срещата на върха на Yahoo Finance All Markets в Ню Йорк, Хийт Тарбърт каза, че според него регулираните фючърси и деривати на Етериум ще започнат скоро.Той смята, че...
ОКТ. 20, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бермудските острови ще приемат криптовалути за плащане на данъци

Правителството на Бермудските острови обяви в сряда, че ще приема плащания в USD Coin (USDC) „за данъци, такси и други правителствени услуги“, според прессъобщение на финансовия крипто стартъп Circ...
ОКТ. 17, 2019 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase лиценз за електронни пари в Ирландия

На 11-ти октомври Зеешан Фероз, главният изпълнителен директор на подразделението от Обединеното кралство на Coinbase, обяви че борсата е станала една от няколкото компании, която получава лиценз...
ОКТ. 15, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC въвеждат проект за мониторинг на транзакциите

Първоначално програмата получи зелена светлина през 2012 г. и има за цел да проследява всички сделки с акции и опции, извършени на борси в Съединените щати. Платформата ще събира всички тези данни в е...
ОКТ. 14, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света