НАЧАЛО Регулации

Дали Ripple и XRP ще процъфтят с Лагард начело на ЕЦБ?

ЮЛИ. 9, 2019 21:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дали Ripple и XRP ще процъфтят с Лагард начело на ЕЦБ?

Светът на криптовалутите ще помни Кристин Лагард като ръководител на МВФ, който първи призна потенциала на дигиталните валути.

В миналото адвокатът и бившият френски финансов министър каза, че криптовалутите "се стремят да укрепят доверието в технологиите".


Въпреки това, както всеки друг банкер, Лагард е изразила известни опасения относно характера на дигиталните валути. Тя вярва в нормативната уредба, казвайки:


Правилното регулиране на тези субекти ще остане стълб на доверието.


Кристин Лагард - Новият Президент на ЕЦБ.


Ръководителят на МВФ сега се насочва към Франкфурт за новото си назначение като ръководител на Европейската централна банка (ЕЦБ). Поддръжниците на Ripple вярват, че това е друга бича новина за XRP.


Кристин, макар да признава силата на криптографията, е резервирана по отношение на повечето алткойни, може би поради регулаторната си позиция.


Тя, обаче, открито е похвалила Ripple и Circle. По-рано през годината, в Парижкия “Финтех” форум, тя предупреди банките, че трябва да се адаптират към новите технологии или да умрат.


Ръководителят на МВФ предупреди банкова система, че те са в опасност не само от разрушителната промяна, но и от самостоятелно предизвикана канибализация. Тя представи Ripple and Circle като полезен пример за банките, които изостават от технологична гледна точка.


Нейният предшественик в ЕЦБ, Марио Драги е "крипто мечка." Той описва цифровите валути като “силно рискови”. Твърдейки, че те не трябва да се характеризират като валути, Драги е направил всичко възможно, за да отчужди централните банки и ЕЦБ от новия клас активи. Затова позицията на Лагард за криптовалутите се приветства с широко отворени ръце.


Влиянието на Ripple - докъде се простира?


Ръководният екип на Ripple проведе много дискусии на високо равнище с Лагард. Много е вероятно новият ръководител на ЕЦБ да разпространи своето положително мнение за Ripple и XRP. Ако го направи, компанията ще бъде на път към глобална доминация на трансграничните плащания с блокчейн.


Ripple и XRP имат още повече приятели на високите места. Блокчейн стартъпът има добра връзка с институциите на Бретън Уудс. Световната банка, например, похвали платформата.


Марко Николи, висшият специалист по финансовия сектор на МВФ, нарече технологията „потенциално трансформационна”. Николи възхвалява ефективността на разпределените технологии, които внасят бързина, ефективност при трансферите.


Ripple също привлече вниманието на Белия дом. Тъй като Китай е отговорен за половината от световните инсталации за добив на Биткойн, администрацията на Тръмп търси американски конкурент.


Платформата за сетълмент в реално време също си е сътрудничила със SBI Holdings, японския гигант за финансови услуги.


Сформирайки SBI Ripple Asia, партньорството достигна кулминацията си в ориентирано към потребителите приложение за плащане, задвижвано от Ripple. MoneyTap предлага на пазара блокчейн, захранващ почти мигновени, достъпни и ефективни услуги за преводи.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC ще обсъжда криптовалутите и блокчейн в открита среща

SEC ще проведе панелна дискусия по въпросите за крипто и дигиталните активи. Дискусията ще бъде насочена към осигуряване на защита на инвеститорите, което е основна цел на комисията. SEC ще обсъди и б...
НОЕ. 26, 2021 10:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Разработват нов закон за криптовалутите в Южна Корея

FSC представи основна схема за разглеждане от Народното събрание при изграждането на новия закон за индустрията за виртуални активи. В него се съсредоточават около 10 предложения от законодатели за ви...
НОЕ. 26, 2021 09:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Cardano предлага различен регулаторен подход към крипто

В ново интервю за Thinking Crypto, главния изпълнителен директор на технологичната компания зад блокчейн платформата Cardano, Input Output Hong Kong (IOHK), казва, че настоящите регулаторни подходи не...
НОЕ. 19, 2021 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC на САЩ предполагаемо разследва крипто платформата BlockFi

Базираната в Ню Джърси платформа за крипто заеми BlockFi привлече вниманието на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) поради предполагаемите си високи лихвени проценти по крипто заеми.Според р...
НОЕ. 18, 2021 21:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света