НАЧАЛО Други

Борсата KuCoin премести почти $1.8 милиарда – но защо?

юли 4, 2022 15:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Борсата KuCoin премести почти $1.8 милиарда – но защо?

Една от най-големите борси в света активно се бори с твърдения, сеещи страх и съмнение.

Портфейлите, свързани с централизираната борса KuCoin, показват необичайно движение на средства, като от тях са източени криптовалути на стойност около $1.7 милиарда, а към момента са останали само $10 милиона.


Такъв голям отлив на пари от структурата предизвика голяма паника сред инвеститорите, които държат парите си на борсата, или търговците, които активно обменят средства, използвайки платформата.


Преди това главният изпълнителен директор на KuCoin пусна цяла тема, в която се говори за безопасността на средствата на потребителите и за FUD-ът, който заобикаля борсата, обвинена в голяма експозиция към фондове, като 3AC, която беше ликвидирана наскоро. 


Главният изпълнителен директор на борсата отхвърли всички тези слухове и каза на всички, че KuCoin „работи добре„.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Банката на Питър Шиф бе обявена за неплатежоспособна от регулатори

Към момента на писане всички тегления и други операции на борсата работят както обикновено и не са публикувани допълнителни предупреждения. Не са постъпвали и съобщения за отхвърляне на тегления или задържане на средства без съгласието на потребителя.


Въпреки съобщението на главния изпълнителен директор на борсата все още няма официално обяснение за необичайните операции, забелязани от общността. По-рано ръководителят на борсата обясни транзакцията от $80 милиона от официалния портфейл на KuCoin към „неизвестен портфейл„, публикувана от WhaleAlert. Изпълнителният директор заяви, че борсата прехвърля средства от студения портфейл.

Причината за повишената активност на свързаните с борсата портфейли може да е огромният обем на тегленията, причинени от инвеститори, които са били изложени на FUD, надигащ се около борсата и нейната общност.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Банкман-Фрийд бележи ранна победа в едно от делата срещу него

Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд постигна ранна победа в дело, свързано със законите за ценните книжа в Тексас.

февруари 4, 2023 20:00 2 мин. четене

Chainalysis съкращава 5% от персонала си

Компанията за блокчейн анализи Chainalysis намали броя на служителите си, тъй като се реорганизира, за да се приспособи към предизвикателствата на крипто пазара.

февруари 4, 2023 18:00 1 мин. четене

Ripple са изключително уверени за изхода от делото срещу SEC

Ripple публикува актуална информация за съдебното дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, което обвинява компанията в продажба на XRP като нерегистрирана ценна книга.

февруари 4, 2023 17:00 2 мин. четене

100% ръст на акциите на MicroStrategy (MSTR)

Производителят на софтуер за бизнес анализи MicroStrategy закупи над 8,800 биткойна (BTC) по време на масовия срив, който пазарът на криптовалути претърпя през 2022 г., докато акциите му се увеличиха повече от два пъти от началото на годината.

февруари 4, 2023 16:00 2 мин. четене