НАЧАЛО Други

Бумът на криптовалутите тепърва предстои – ето какво ще го разпали

октомври 9, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бумът на криптовалутите тепърва предстои – ето какво ще го разпали

Съоснователят на BitMEX Артър Хейс смята, че два важни фактора ще предизвикат необичаен бичи пазар за индустрията на дигиталните активи.

В неотдавнашно интервю за Crypto Banter Хейс заяви, че разпространението на изкуствения интелект (AI) в търговските приложения, съчетано с безпрецедентните нива на създаване на пари от Федералния резерв, ще стимулира значителен скок в стойността на криптоактивите.

Хейс формулира тази теория, която нарече “двойно щастие“, на конференцията Token2049. Тя се върти около предстоящия бичи пазар, готов да се материализира. Този подем се обуславя от сближаването на най-големия паричен приток в историята на човечеството в рамките на две-три години и широкото разпространение на технологията на изкуствения интелект.

Очаква се сливането на тези две сили да генерира изключително влиятелен бичи пазар не само в сферата на криптовалутите, но и в различни други високорискови активи по света.

Хейс изтъкна още, че икономическите сили като САЩ, Европа и Китай ще поемат зашеметяващи нива на емитиране на дълг – обстоятелство, което ще играе благоприятно в ръцете на дигиталните активи.

След като направи проучване на прогнозираните размери на дълга, който ще бъде емитиран от САЩ, Китай, Европа и Япония, Хейс беше изненадан от огромния размер на тези цифри.

Огромният обем пари, които ще бъдат напечатани през следващите две-три години, тъй като централните банки се стремят да стабилизират пазарите на държавни облигации, подчертава неговата бича перспектива по отношение на Биткойн, криптовалути, избрани акции и мечите му настроения по отношение на фиатните валути. Това е обусловено от очакването за въвеждане на трилиони допълнителни долари във финансовата система.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушения, най-големите банки в САЩ, включително JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли значителни глоби на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

декември 8, 2023 21:00 1 мин. четене

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

декември 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Binance оттегли заявлението си за инвестиционен фонд в Абу Даби

Binance, призната за най-голямата борса за криптовалути в света, се отказа от получаването на лиценз за управление на колективен инвестиционен фонд в Абу Даби.

декември 8, 2023 17:30 1 мин. четене

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на инвестиционния форум “Russia Calling!” в Москва руският президент Владимир Путин подчерта значителните промени в световния икономически пейзаж.

декември 8, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.