НАЧАЛО Други

Богатите инвеститори се насочват към Robinhood – каква е причината?

19.12.2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Богатите инвеститори се насочват към Robinhood – каква е причината?

Robinhood Markets, Inc. обяви, че до края на ноември е натрупала 23.3 милиона нетни кумулативно финансирани сметки, което е скромен ръст от около 20,000 спрямо предходния месец октомври.

През изминалата година компанията разкри, че нетните депозити са достигнали $16.4 милиарда, демонстрирайки годишен ръст от 23%.

Неотдавнашният скок на клиентите на Robinhood, особено от по-утвърдени брокерски къщи, се дължи на въвеждането на промоцията за 1% бонус върху всеки депозиран долар, както съобщиха от The Wall Street Journal. От стартирането си на 23 октомври Robinhood наблюдава забележителен скок в прехвърлянето на сметки.

Към 13 декември платформата бе натрупала приблизително $1.1 милиарда в трансфери от сметки, което е значителен ръст в сравнение с $350 милиона и $375 милиона съответно през второто и третото тримесечие, както се посочва в доклада на The Wall Street Journal.

Тези трансфери често обхващат значителни суми, като над 150 сметки надхвърлят $1 милион, предимно от големи брокерски къщи като Charles Schwab Corporation (SCHW), Fidelity Investments и Morgan Stanley’s MS E*Trade, както се подчертава в доклада.

Въпреки тези печалби обаче активите на Robinhood под попечителство, възлизащи на $94 милиарда към края на ноември, все още бледнеят в сравнение с конкурентите му. Например само Charles Schwab управлява активи на стойност $8.2 трилиона, което подчертава очевидната разлика в пазарния дял.

Неотдавнашните консолидации в отрасъла, включително придобиването на TD Ameritrade от Schwab и закупуването на E*Trade от Morgan Stanley, предизвикаха очаквания за известно намаляване на броя на клиентите, което се признава от Schwab.

Визията на компанията се простира отвъд това да бъде призната единствено като приложение за търговия за млади, начинаещи инвеститори. Тя има за цел да диверсифицира услугите си, като въведе функции като пенсионни сметки и 24-часова търговия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

SEC вече са загубили делото за XRP според директора на Ripple

В неотдавнашен разговор с Bloomberg главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус навлезе в сложността на продължаващата съдебна битка между Ripple и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

22.02.2024 12:00 2 мин. четене

Бивши директори на FTX и Alameda стартират нова крипто борса

Сривът на FTX остави криптовалутната общност неспокойна, като промени облика на пазара за години напред.

22.02.2024 11:00 1 мин. четене

БРИКС: Поредната държава готова да се присъедини към съюза през 2024 година

След съобщението за разширяване, направено по време на годишната среща на върха през 2023 г., международната общност наблюдава отблизо потенциалните нови членове на алианса БРИКС.

22.02.2024 9:00 2 мин. четене

Доларът доминира, но движението срещу валутата не може да се спре

Огромното значение на щатския долар в световните парични и икономически рамки след края на Втората световна война е безспорно.

22.02.2024 7:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.