НАЧАЛО Крипто Крими

Богат бизнесмен бе отвлечен и държан в клетка заради откуп в Биткойн

11.04.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Богат бизнесмен бе отвлечен и държан в клетка заради откуп в Биткойн

Британски прокурори твърдят, че богатият китайски бизнесмен Дилън Хуанг е бил отвлечен чрез заплахи с пистолет от престижно голф игрище в Обединеното кралство и подложен на ужасяващо отношение от банда за крипто откупи, която е поискала $15 милиона под формата на Биткойн.

Според информацията инцидентът е станал в Брокет Хол в Хертфордшир през октомври 2023 г., където според съобщенията пет лица са устроили засада на Хуанг, докато е играел голф, и са го отвели насила с автомобил.

Прокурорите твърдят, че след това Хуанг е бил вързан, транспортиран до имот в Съри и затворен в клетка, като очите му са били покрити, а устата – залепена с тиксо.

Твърди се, че бандата е поискала милиони долари под формата на Биткойн, което накарало Хуанг да предложи акциите и дяловете си на бандата и да потърси заеми от познати.

Прокурорите описват как по време на мъчението похитителите са били все по-агресивни, нанасяйки физически поражения на Хуанг, като удрят крака му с тъп предмет.

Ужасяващото преживяване е продължило около 30 часа, през които според съобщенията Хуанг е бил снабдяван с храна, но му е бил отказван достъп до тоалетна. В крайна сметка той е освободен и оставен в близост до друг голф клуб в Съри.

След инцидента тридесет и пет годишният Тианфу Гуо бил задържан, след като властите проследили автомобила му с помощта на дистанционни ANPR камери. Понастоящем Гуо е подсъдим в кралския съд на Сейнт Олбанс, като са му повдигнати обвинения в заговор за отвличане, заговор за изнудване и притежание на имитация на огнестрелно оръжие с цел да се предизвика страх от насилие.

Гуо твърди, че е невинен, и пледира невинен по всички обвинения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Бичите настроения преобладават на фондовия пазар – какво да очакваме?

Сегашните настроения на инвеститорите в акции са изключително оптимистични и достигат невиждани от години нива. Въпреки това в този момент е необходимо да се внимава с агресивното навлизане на пазара.

22.05.2024 17:30 3 мин. четене

Рецесията идва за САЩ според “Кралят на облигациите”

Джефри Гъндлах, главен изпълнителен директор на DoubleLine Capital, поддържа отдавнашното си убеждение, че Съединените щати се насочват към икономически спад.

22.05.2024 16:30 2 мин. четене

Yug Labs се отказа да прави промени по CryptoPunks след негативен отзвук от общността

Главният изпълнителен директор на Yuga Labs Грег Солано обяви, че компанията ще прекрати промените в проекта CryptoPunks след реакцията на общността.

22.05.2024 15:30 2 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.