НАЧАЛО Алткойни

Блокчейнът на Solana беше неактивен за 4 часа – ето защо

юни 2, 2022 11:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейнът на Solana беше неактивен за 4 часа – ето защо

Блокчейн платформата Solana не работи за повече от четири часа поради грешка, която спря производството на блокoвe.

Официалната страница на Solana Status и акаунтът в Twitter съобщиха за проблема днес, с валидатори, които връщат мрежата онлайн чрез рестарт около 4 часа по-късно.


Според информация от съоснователя на Solana Анатолий Яковенко и други разработчици в Twitter, проблемът се дължи на бъг с нонс функцията на блокчейна. Яковенко сподели, че проблемът “накара част от мрежата да смята, че блокът е невалиден” и че в резултат на това “не може да бъде постигнат консенсус”.


Валидаторите работиха заедно, за да рестартират мрежата на Solana с деактивирана функция за нонс, а Яковенко добави, че грешката ще бъде коригирана в бъдеща актуализация. 


Страницата Solana Status съобщава, че мрежата не е работила за 4 часа и 10 минути. Към момента на писането някои RPC възли на Solana все още се връщат онлайн.Solana е се превърна в популярна платформа за NFT, децентрализирани приложения (dapps) и игри и услуги за децентрализирано финансиране (DeFi).


Криптовалутата SOL на мрежата отбеляза рязко покачване на стойността миналата есен, но се охлади през последните месеци заедно с голяма част от останалия крипто пазара. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Големите инвеститори се насочват към тези две криптовалути

В момента Solana е спандал с 11.8% през последните 24 часа до цена малко под $40 според данни от CoinMarketCap – спад от 84% от пика от 260$.


През последните няколко месеца Solana преживя два важни периода на неактивност. Миналия септември мрежата беше неактивна за близо 18 часа, след като беше претоварена от транзакции, изпратени до DeFi протокол за стартиране на нов токен. Solana Labs описа това като “атака с отказ на услуга” в доклад.

Съвсем наскоро, на 30-ти април, мрежата се срина, след като ботове за изсичене на NFT – автоматизирани програми, предназначени да се възползват от стартирането на нов NFT проект – затрупаха Solana с отчетени 6 милиона транзакции в секунда. Metaplex, създателите на NFT протокола на Solana, въведоха наказание “данък върху ботовете”, за да се опитат да избегнат този проблем в бъдеще.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене

Цената на Polkadot (DOT) расте след новината за Tether

Polkadot (DOT) може да потвърди дългосрочен бичи модел с пробив от краткосрочен низходящ клин.

септември 26, 2022 19:00 1 мин. четене

Интерпол издава червена бюлетина на основателя на Terra

Срещу основателя на фирмата зад криптовалутата LUNA – Terraform Labs – е издадена „червена бюлетина“ от Интерпол.

септември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Shiba Inu (SHIB): Етериум китовете със засилен интерес към BONE

Един от токените на екосистемата Шиба Ину, BONE в момента е доста модерен сред Етериум китовете, които го използват за смарт договори.

септември 26, 2022 15:54 1 мин. четене