НАЧАЛО Финтех

Блокчейн компанията Calimero набра финансиране в размер на $8.5 милиона

януари 25, 2023 9:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейн компанията Calimero набра финансиране в размер на $8.5 милиона

Базираната в Лондон компания за блокчейн инфраструктура Calimero Network е набрала $8.5 милиона в начален кръг, ръководен съвместно от няколко компании.

В кръга, който приключи през декември 2022 г., участват Near Foundation, Lyrik Ventures и Khosla Ventures и други, GSR, FJ Labs и Warburg Serres, наред с други, според съобщение на компанията.

Според информацята Calimero дава възможност на компаниите да съхраняват информация в частни шардове, като същевременно им позволява да взаимодействат с публичната блокчейн мрежа.

Основателите на Calimero, Санди Фатик и Марио Халамбек бяха първите инфраструктурни инженери на протокола Near. Техният стартъп изгражда частна шардинг инфраструктура, която позволява на компаниите да защитават поверителни данни, докато използват блокчейн с отворен код.

Шардингът представлява разделяне на блокчейн на няколко по-малки мрежи, които да се използват от отделни компании.

В момента стартъпът се е насочил към екосистемата на Near, но проучва и екосистемата на Етериум Виртуалната Машина (EVM) чрез Aurora – решение за мащабиране от втори слой в Near, което позволява съвместимост с Етериум (ETH).

Според Санди Фатик, Calimero предлага конзола, която в момента е в затворена алфа версия, която позволява управлението на частни шардинг инфраструктури, както и корпоративно решение, което е насочено повече към подпомагане на Web2 компаниите за мащабиране с опции за персонализиране и поддръжка.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Изключителни печалби предстоят по-скоро отколкото очаквате – К. Свенсън


Той заяви:

Конзолата може да се разглежда като AWS [Amazon Web Services] за частен шард… По същество това е табло за управление, което ви предоставя възможност лесно да създавате шардове, да [ги] управлявате, да премахвате или [добавяте] валидатори [и] възли на RPC индекси, да управлявате моста [и] да управлявате разрешенията на вашия частен шард.

Според информацията набраните средства ще бъдат използвани за управление и разширяване на екипа. Около 95% от разходите на стартъпа са за персонал, а набраните средства ще осигурят на Calimero около три години растеж.

Фатик смята, че много пъти сме виждали в индустрията как компаниите разчитат твърде много на набирането на средства. Неговото мнение е, че трябва да се съсредоточат повече върху приходите и устойчивите модели и да запазят екипа малък и да го разширяват, когато имат нужда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Ето как модните артикули могат да се превърнат в метод за безконтактно плащане

Curve, финансово супер приложение с четири милиона клиенти в 31 европейски държави, обяви ново партньорство с компанията за безконтактни плащания Digiseq.

март 22, 2023 13:05 2 мин. четене

Нигерийците вече могат да купуват криптовалути безопасно с MetaMask и MoonPay

ConsenSys обяви, че MetaMask, в партньорство с Web3 компанията за плащания MoonPay, разширява услугите си в Нигерия.

март 22, 2023 8:00 1 мин. четене

Етериум: Edge браузърът на Microsoft ще интегрира крипто портфейл

Според BleepingComputer, Microsoft разработва нова функция, която ще позволи на потребителите да изпращат и получават крипто активи директно през уеб браузъра на компанията.

март 21, 2023 16:00 1 мин. четене

Шефът на BlackRock е оптимист по отношение на дигиталните активи въпреки рисковете

Лари Финк, главен изпълнителен директор и председател на BlackRock, най-голямата компания за управление на активи в света, изрази вълнението си от развитието на сферата на дигиталните активи в годишното си писмо до инвеститорите, публикувано на 17 март 2023 г.

март 20, 2023 8:00 1 мин. четене