НАЧАЛО Други

Block на Джак Дорси с $2.4 милиарда приходи от Биткойн за последното тримесечие

ноември 4, 2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Block на Джак Дорси с $2.4 милиарда приходи от Биткойн за последното тримесечие

Block, известна преди като Square, обяви добри резултати за третото тримесечие, дължащи се на растежа на приложението Cash App и екосистемите на Square.

Според информацията общите нетни приходи са нараснали с 24% до $5.6 милиарда за периода юли-септември. Като се изключат постъпленията от Биткойн, които Block предоставя на потребителите на Cash App, приходите на компанията възлизат на $3.19 милиарда, което представлява 16% увеличение спрямо предходната година.

Въпреки това дружеството отчете нетна загуба от $29 милиона, или 5 цента на акция, което е леко повишение в сравнение със загубата от $15 милиона, отчетена година по-рано.

Block обслужва предимно малки предприятия и потребители, които в момента се борят с икономически предизвикателства като инфлацията. Въпреки това разширяването на дейността на компанията в областта на допълнителните потребителски финансови услуги допринесе за положителните ѝ резултати. Главният изпълнителен директор Джак Дорси наблегна на дългосрочната перспектива, като даде приоритет на устойчивото създаване на стойност пред краткосрочните фискални печалби.

Брутният обем на плащанията на Block, представляващ общата стойност на транзакциите в платформата ѝ, се увеличи с 10% на годишна база до $60.8 милиарда през последното тримесечие. Cash App, популярна услуга за P2P плащания, допринесе значително с брутен обем на плащанията от $4.38 милиарда, което представлява увеличение от 1% спрямо предходната година.

Екосистемата на Square, предоставяща финансови услуги и решения за точки на продажба за малкия бизнес, отбеляза 11% увеличение на брутния обем на плащанията на годишна база, възлизайки на $55.69 милиарда. Приходите от абонаменти и услуги са нараснали с 28% до $1.23 милиарда, благодарение на силния ръст в Cash App.

Приходите от транзакции нараснаха с 9% до $1.66 милиарда, което отразява ръста в Square. Приходите от Биткойн, определени като общата сума на продадените на клиенти BTC токени, бележат впечатляващо увеличение от 37%, достигайки $2.42 милиарда, като Cash App допринася с с $45 милиона брутна печалба от транзакции с BTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето кога може да започне новия “суперцикъл” на Биткойн

Настоящият подем на пазара на криптовалути привлече интереса на анализатори и ентусиасти като “Doctor Profit”, който задълбочено познава циклите на растеж на Биткойн (BTC).

декември 10, 2023 20:00 1 мин. четене

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.