НАЧАЛО Финтех

Български финтех стартъп набра $20 милиона в последния си инвестиционен кръг

АПР. 23, 2021 12:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Български финтех стартъп набра $20 милиона в последния си инвестиционен кръг

Финтех стартъпът Payhawk е събрал 20 милиона долара във финансиране. QED Investors ръководи кръга с участието на съществуващия инвеститор Earlybird Digital East. Payhawk изгражда единна система за управление на всички пари, които влизат и излизат.

 

По същество компаниите, преминаващи към Payhawk, могат да заменят няколко услуги, които вече използват и които не взаимодействат добре помежду си. Payhawk ви позволява да издавате корпоративни карти за вашите служители, да управлявате фактури и да проследявате плащанията от един интерфейс.


След като се регистрират, клиентите получават свои собствени банкови данни със специален IBAN. Можете да се свържете със съществуващата си банкова сметка, да заредите средства към вашата сметка в Payhawk и да започнете да я използвате по няколко начина.


В сравнение с други компании, работещи по подобни продукти, Payhawk предоставя на всеки клиент свой собствен IBAN, което означава, че могат да получават плащания от трети страни.


Една от ключовите характеристики на Payhawk е, че клиентите могат да издават виртуални и физически карти за служители с различни правила. Можете да настроите бюджет на екипа, да конфигурирате работен поток за одобрение на големи транзакции и да оставите Payhawk да обработва събирането на разписки от тези транзакции с карти.


Можете да качвате фактури, за да ги управлявате чрез Payhawk. Стартъпът се опитва автоматично да извлече данни от тези фактури за по-лесно съгласуване. Payhawk ви позволява също да възстановявате разходите на служителите. Услугата действа като единствен източник на истина за разходите на вашата компания. И накрая, можете да свържете Payhawk със съществуващата си ERP система.


Като софтуерно решение като услуга, вие плащате месечна абонаментна такса, която ще варира в зависимост от незадължителните функции и броя на активните карти. Сред клиентите са LuxAir, Lotto24, Viking Life, ATU, Gtmhub, MacPaw и By Miles. Като цяло стартъпът има 200 клиенти.


Компанията расте добре, тъй като приходите са се удвоили през първото тримесечие на 2021 г. В момента тя приема клиенти в Европейския съюз и Великобритания, но вече планира да се разшири отвъд тези пазари. След това Payhawk планира да пусне кредитни карти, повече валути и по-тясна интеграция с корпоративни банкови сметки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Free Bitcoin АПР. 23, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Revolut пуска тегления на Биткойн

Revolut за първи път добави търговия с BTC, LTC и ETH за потребителите през 2017 г., но досега те успяха да го изтеглят само като фиат. Финансовата технологична компания обяви днес бета стартирането н...
МАЙ. 7, 2021 15:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

PayPal ще пуска собствена криптовалута?

Приемането на крипто сред големите компании продължава да расте. Този факт е илюстриран от други скорошни дискусии на компании, като главния изпълнителен директор на eBay Джейми Ланон, който обсъди но...
МАЙ. 6, 2021 16:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Дигиталният юан на Китай няма да детронира долара, според комисарят на SEC

Тъй като интересът към дигиталните валути нараства, започваме да виждаме, че някои наистина големи имена се ангажират с пространството. Народната банка на Китай е едно такова име, което също реши да п...
МАЙ. 1, 2021 16:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Потребителите на Revolut ще могат да теглят Биткойн до външни портфейли

Съобщението беше направено чрез публикация в блог, която вече е изтрита поради грешка при планирането, съобщава AltFi. Бета съобщението беше определено за следващата седмица в четвъртък. В публик...
МАЙ. 1, 2021 11:31 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света