НАЧАЛО Биткойн

BlackRock може да придобие прекалено голям контрол върху Биткойн (BTC)

октомври 11, 2023 19:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BlackRock може да придобие прекалено голям контрол върху Биткойн (BTC)

Съоснователят на BitMEX Артър Хейс предупреди, че навлизането на BlackRock в Биткойн (BTC) сектора може да доведе до "фундаментална промяна" във водещата криптовалута.

Макар че Хейс и колегите му търговци приветстват потенциалното въвеждане на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) и притока на капитали, който той може да донесе на крипто пазара, той изрази опасения относно разколебаването, което той може да предостави на конвенционалните финанси.

Хейс твърди, че това представлява основното предизвикателство, пред което ще се изправи индустрията на дигиталните активи в бъдеще.

Решаващият въпрос е дали значителна част от стойността и валутата ще бъдат контролирани от тези централизирани мениджъри на активи, които на практика са продължение на традиционната финансова екосистема.

Това, според Хейс, може потенциално да промени основните принципи на Биткойн, включително неприкосновеността на личния живот.

Той изрази загриженост относно възможността подкрепата на BlackRock, потенциално чрез собственост и значителни дялове в компании за добив, както и участие в различни подобрения на протокола, да повлияе на неизменността, устойчивостта на цензура и децентрализацията на валутата.

В края на септември Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) отложи решенията по редица заявления за спот ETF за BTC, включително и това на BlackRock. Въпреки това се очаква регулаторът да издаде решения по няколко от тези заявления до началото на 2024 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Крипто китовете местят стотици милиони – накъде отиват активите?

Напоследък вниманието привличат движения на големи суми под формата на криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни алткойни.

декември 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.