НАЧАЛО Биткойн

Бизнесът с битоматите не върви толкова добре – интересът към машините изчезва

октомври 22, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бизнесът с битоматите не върви толкова добре – интересът към машините изчезва

Според AltIndex, доставчик на алтернативни данни, глобалните инсталации на Биткойн банкомати наскоро са достигнали най-ниската си точка от 2021 г. насам.

Тези банкомати, известни още като Биткойн банкомати (битомати, BTM), улесняват покупката (и понякога продажбата) на Биткойн токени с помощта на пари в брой или дебитна карта. Те рационализират преобразуването на пари в брой в биткойни, като прехвърлят средства в дигиталния портфейл на потребителя и записват транзакцията в блокчейна – сигурна публична счетоводна книга.

Популярността на BTM обаче намалява от декември насам, когато те достигнаха исторически максимум в световен мащаб. Оттогава броят им е спаднал със 17%, достигайки приблизително 32,500 през октомври. През януари 2020 г., преди предизвикания от пандемията скок на цените на криптовалутите, в света имаше само около 6,360 BTM.

AltIndex приписва този спад на волатилността на пазара през последните десет месеца и на опасенията относно потенциалните криминални употреби на BTM.

САЩ, където се намират най-големият брой BTM, отбелязаха най-значителен спад в броя на инсталациите. Понастоящем там се намират 26,700, което е спад спрямо 34,200 през декември. Въпреки това САЩ все още разполагат с осемнадесет пъти повече BTM от Европа, която има приблизително 1,500 Най-малко инсталации има в Азия – по-малко от 350.

Забележително е, че пикът на инсталациите на Биткойн банкомати в края на миналата година съвпадна с по-широкия спад на крипто пазара, което доведе до многобройни фалити в индустрията с висок профил. Сега изглежда, че връзката между BTM и криптовалутите е започнала да отслабва, като инсталациите намаляват въпреки по-високите цени на криптовалутите.

Макар увеличението на Биткойн с над 70% от началото на годината досега, той остава с близо 60% под най-високата си стойност за всички времена.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога може да започне новия “суперцикъл” на Биткойн

Настоящият подем на пазара на криптовалути привлече интереса на анализатори и ентусиасти като “Doctor Profit”, който задълбочено познава циклите на растеж на Биткойн (BTC).

декември 10, 2023 20:00 1 мин. четене

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Близо $1 милиард в Биткойн се насочи към борсите – какво да очакваме?

Биткойн демонстрира положителен ръст в цената си през изминалата седмица, като в рамките на седем дни се повиши с повече от 13%.

декември 10, 2023 7:00 1 мин. четене

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.