НАЧАЛО Други

Бизнесменката Ирина Дилкинска, приближена до Ружа Игнатова, осъдена на 4 години затвор

04.04.2024 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бизнесменката Ирина Дилкинска, приближена до Ружа Игнатова, осъдена на 4 години затвор

Съдът в Южния окръг на Ню Йорк осъди българската гражданка Ирина Дилкинска на четири години затвор за ролята ѝ в Web3 инициативата OneCoin и свързаната с нея криптовалута.

В допълнение към наказанието лишаване от свобода на Дилкинска е наредено да възстанови $111,440,000, съгласно изявлението на Министерството на правосъдието на САЩ. Освен това Ирина Дилкиkска получи и присъда от 4 години затвор в САЩ.

Според информацията Дилкинска е работила като ръководител на отделите “Правен” и “Съответствие” на проекта, но е установено, че е участвала в пране на пари и други финансови престъпления. По-специално, тя е прехвърлила $110 милиона незаконни приходи от OneCoin на юридическо лице на Каймановите острови.

Прокурорът на САЩ Дамян Уилямс осъди действията на Дилкинска, като заяви, че участието ѝ в пирамидата OneCoin е явно нарушение на етичните стандарти. Въпреки отговорната си позиция тя активно е подпомагала прането на пари, като е допринесла за експлоатацията на милиони жертви.

Според данните на Министерството на правосъдието OneCoin е набрала над 3 милиона участници и е генерирала приходи от продажби в размер на почти $4.4 милиарда между четвъртите тримесечия на 2014 г. и 2016 г. Жертвите колективно са инвестирали над $4 милиарда в схемата.

Преди това, през ноември 2023 г., Дилкинска се призна за виновна по обвинения, свързани със заговори за телеграфни измами и пране на пари във връзка с ролята ѝ в OneCoin.

Министерството на правосъдието твърди, че OneCoin е действала като глобална маркетингова схема на много нива, известна като “пирамидална схема“, при която участниците получават комисиони за продажби и набират нови членове.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Зарязването на долара – основната тема на предстоящата среща в Русия

Според неотдавнашно изявление на дипломат акцентът на срещата на върха на БРИКС през 2024 г. ще бъде поставен главно върху програмата за дедоларизация.

24.04.2024 12:00 2 мин. четене

Огромен ръст на крипто даренията за благотворителност

Крипто даренията трансформират американската филантропия: Над $2 милиарда са събрани през 2023 г., като 56% от водещите благотворителни организации приемат дигитални активи.

24.04.2024 10:12 2 мин. четене

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.