НАЧАЛО Други

Бивш директор на Понци схемата OneCoin се призна за виновен

ноември 10, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бивш директор на Понци схемата OneCoin се призна за виновен

Ирина Дилкинска, бивш ръководител на отдел "Правен и съответствие" в известната компания OneCoin, се призна за виновна по обвинения в измама и пране на пари.

Това бележи значителен напредък в правната битка срещу измамната крипто схема, причинила загуби на инвеститорите в размер на приблизително $4 милиарда.

Признанието на Дилкинска хвърля светлина върху дълбочината на неправомерните действия, които са в основата на операциите на OneCoin. Сега тя е изправена пред перспективата за значително наказание лишаване от свобода, потенциално до пет години за всяко обвинение, по което се е признала. Осъждането ѝ е насрочено за средата на февруари 2024 г.

Забележително е, че Дилкинска е изиграла ключова роля в прехвърлянето на около $110 милиона към офшорна структура на Каймановите острови, което е в рязко противоречие с официалната ѝ позиция.

Ружа Игнатова, съосновател на OneCoin, остава на свобода, след като изчезва през 2017 г. Нейното внезапно изчезване последва обвиненията срещу нея в Съединените щати в измама и пране на пари. Вследствие на това ФБР засили усилията си за нейното откриване, като я включи в списъка на десетте най-издирвани лица и предложи награда от $100,000 за информация, водеща до залавянето ѝ.

Признаването на вината от страна на високопоставен служител на OneCoin привлече отново вниманието към необходимостта от строга регулация на криптовалутите. Сагата с OneCoin служи като поучителна история както за инвеститорите, така и за регулаторните органи, като подчертава потенциалните опасности, свързани с дигиталните валути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.