НАЧАЛО Други

Бившият директор на FTX имал амбиции да стане президент на САЩ

ноември 1, 2023 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бившият директор на FTX имал амбиции да стане президент на САЩ

Сам Банкман-Фрийд, основател на вече несъществуващата борса за криптовалути FTX, някога е имал стремеж да стане президент на Съединените щати според бившата му партньорка Каролин Елисън.

По време на показанията си Елисън разкри, че след края на романтичната им връзка Банкман-Фрийд е изразил желание да се кандидатира за най-високия пост в страната. Въпреки приключването на личните им отношения, те продължиха да си сътрудничат като бизнес партньори в FTX и Alameda Research до ноември миналата година.

Елисън призна, че е пренасочила милиарди потребителски средства от FTX към Alameda по указание на Банкман-Фрийд, като по този начин е измамил клиентите на FTX. Тя подробно описа как тази маневра е позволила на Alameda да придобие приблизително $14 милиарда от FTX в продължение на няколко години.

Тези преводи са били използвани за цели като погасяване на заеми, извършване на инвестиции и улесняване на конвертирането на стабилни монети. Елисън също така свидетелства, че FTX е скрила кредитната линия на Alameda както от инвеститорите, така и от одиторите.

Въпреки че пълният обхват на политическите стремежи на Банкман-Фрийд остава несигурен, съобщената от него амбиция да се кандидатира за президент предполага по-широки виждания извън сферата на криптовалутите. Сриъвт на компаниите му обаче временно попари тези надежди, тъй като сега той е изправен пред перспективата да получи до 115 години затвор, ако бъде признат за виновен по всички обвинения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

2 акции, които може приятно да изненадат инвеститорите през 2024 година

В условията на оживен пазар общата тенденция на инвеститорите е да се насочват към добре познати акции. Привлекателността на популярността обаче не винаги означава стабилна инвестиция.

декември 3, 2023 12:00 4 мин. четене

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.