НАЧАЛО Алткойни

Бивш служител на Facebook вече работи за Ripple

юли 12, 2018 10:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бивш служител на Facebook вече работи за Ripple

Ripple, компанията, която е зад третата по големина криптовалута, спрямо пазарна капитализация, наскоро нае Kahina Van Dyke като нов старши вицепрезидент по бизнес и корпоративно развитие, според официално изявление от 11-ти юли.

На новата позиция Van Dyke ще бъде отговорна за осигуряването на Ripple със стратегически партньорства за международни финансови услуги, като се съсредоточи върху разработването на „ново глобално технологично решение за международни плащания“.

Van Dyke се присъедини към „Ripple“, за да „премахне триенето при трансграничните плащания“, като „установи партньорства и приложи технология за промяна на индустрията“, каза тя в прессъобщението.

На въпроса кой е „най-предизвикателният проблем при плащанията днес“, Van Dyke отбеляза остарялата система от трансгранични транзакции, твърдейки, че това е „един от най-сложните и многообразни проблеми в плащанията“. Тя каза, че глобалната платежна система, която е построена преди почти 40 години, „вече не отговаря на нуждите на бизнеса в реално време“.

Van Dyke подчерта необходимостта от предоставяне на компании, както и на физически лица, с начин за обмяна на „малки и големи суми пари, по-бързо и на по-ниска цена“, заявявайки, че системата трябва да бъде „по-гъвкава и прозрачна“ от тази, разработена за големи корпоративни транзакции „преди десетилетия“.

С повече от 20 години опит в областта на банковото дело и финтех, Van Dyкe има водещи позиции в Mastercard и Facebook. Според профила си в LinkedIn, тя работи повече от две години като глобален директор на финансовите услуги и партньорствата за плащания във Facebook, разработвайки нови платежни решения и финансови услуги.

Докато работи във Facebook, Van Dyke управлява партньорства с такива големи компании като Citibank, PayPal, Visa, Western Union и други, като предоставя финансови решения за повече от 50 държави.

По-рано през юни, шефът на Ripple, Дейвид Шварц, заяви, че е малко вероятно банките да използват блокчейн технологията, за да обработват международните плащания, като се позовават на проблеми с мащабируемостта и неприкосновеността на личния живот.

По-рано тази седмица съвместно проучване на Imperial College и търговската платформа eToro на Великобритания заяви, че криптовалутите като Биткойн (BTC), имат потенциал да се превърнат в основно средство за плащане, особено поради способността им да подобряват трансграничната система за плащане.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Етериум (ETH): Да очакваме ли печалби през 2023 г.?

През тази година Етериум (ETH) следва същия път като общия пазар на криптовалути, който е низходящ тренд. Стойността на целият пазар спадна до около $800 милиарда от над $3 трилиона преди година.

ноември 27, 2022 11:55 1 мин. четене

Трейдърски алгоритъм показва предпочитание за тези алткойни

Алгоритъм, който отчита изключително представяне, показва предпочитания към Етериум (ETH) и три други цифрови актива с голяма капитализация в условията на несигурна търговия.

ноември 26, 2022 22:03 1 мин. четене

Dogecoin (DOGE): Повечето инвеститори са на печалба

Фирмата за криптоанализ IntoTheBlock установи, че по-голямата част от инвестиралите в Dogecoin (DOGE) са на печалба.

ноември 26, 2022 19:43 1 мин. четене

Cardano (ADA): Броят на новите адреси продължава да расте

Броят на портфейлите в мрежата на Cardano (ADA) е нараснал с над 100,000 досега през последния месец след срива на FTX.

ноември 26, 2022 18:53 1 мин. четене