НАЧАЛО Крипто Крими

Бивш служител на Coinbase отхвърля обвиненията за вътрешна търговия

февруари 8, 2023 14:25 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бивш служител на Coinbase отхвърля обвиненията за вътрешна търговия

Миналата година Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) повдигна обвинения срещу бившия продуктов мениджър на Coinbase за търговия с вътрешна информация.

Ишан Уахи и брат му Нихил подадоха молба за отхвърляне на обвиненията, след като адвокатите им заявиха, че токените, с които двамата предполагаемо са търгували, не са ценни книжа.

В молбата се посочва, че обвиненията на SEC са “погрешни” и токените, търгувани от братята, не попадат в определението за “инвестиционен договор”.

Адвокатите на Уахи твърдят, че братята нямат никакви задължения към купувачите на вторичния пазар.

Нито един от токените не е бил като акция. Самата цел на всеки токен беше да улесни дейността на базовите платформи и по този начин да даде възможност на всяка мрежа да се развива и расте.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Revolut стартира предварителна версия на стейкинг функция


Нихил Уахи отговаряше за предстоящите съобщения за публично листване на криптовалута в Coinbase. Според обвиненията на SEC бившият служител е споделил поверителна информация с брат си и трето лице.

Те са закупили токените преди обявяването им, използвайки анонимни сметки, което е довело до обща печалба от около $1.5 милиона. Миналия месец Нихил Уахи се призна за виновен и беше осъден на 10 месеца затвор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене

Мистериозен хакер връща $5.4 милиона на DeFi протокола Euler Finance

Според ZachXBT, лицето, което е експлоатирало Euler Finance, е върнало в събота 3,000 Етериум токена (ETH) на стойност около $5.4 милиона в DeFi протокола за кредитиране.

март 18, 2023 19:00 2 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд и други директори са присвоили $3.2 милиарда от FTX

Ръководството на FTX разкри, че висши ръководители на крипто борсата, включително Сам Банкман-Фрийд, са получили плащания и заеми на обща стойност $3.2 милиарда, предимно от дъщерното дружество на компанията – Alameda Research.

март 16, 2023 17:00 1 мин. четене