НАЧАЛО Биткойн

Бивш президент на PayPal с похвални думи за Биткойн

октомври 14, 2023 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бивш президент на PayPal с похвални думи за Биткойн

Бившият президент на PayPal и бивш вицепрезидент на Facebook Дейвид Маркъс твърди, че Биткойн (BTC) се отличава от другите криптовалути.

По време на епизод на подкаста “What Bitcoin Did” създателят на протокола за разплащания на Lightning Network, Lightspark, изрази непоколебимото си убеждение, че Биткойн “представлява единствената форма на неутрална интернет валута“.

Маркъс изтъкна, че Биткойн се радва на по-голяма регулаторна яснота в сравнение с други криптовалути. Той е широко възприет от различни регулирани финансови институции. Например Fidelity Investments предлага 401к, деноминиран в BTC, а няколко спот Биткойн ETF са в процес на одобрение, което е сигнал за евентуално приемане.

Освен това Маркъс отбеляза, че извън Съединените щати банките се занимават с Биткойн (BTC) и проявяват интерес към използването на неговите възможности.

Според Маркъс Биткойн е преминал критичния момент на екзистенциална заплаха. Макар да признава, че подобни заплахи не са напълно елиминирани, той смята, че сред всички дигитални активи – независимо дали съществуват или предстои да бъдат създадени – Биткойн е значително по-стабилен в способността си да устоява на различни форми на атаки и предизвикателства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Крипто китовете местят стотици милиони – накъде отиват активите?

Напоследък вниманието привличат движения на големи суми под формата на криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни алткойни.

декември 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.