НАЧАЛО Други

Бивш комиксов художник от DC привлича $1.85 милиона на търг за NFT на Wonder Woman

март 9, 2021 13:19 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бивш комиксов художник от DC привлича $1.85 милиона на търг за NFT на Wonder Woman

Хосе Делбо, художник, който е илюстрирал поредицата комикси Wonder Woman в края на 70-те години, е направил 1.85 милиона долара на търг за продажба на незаменими жетони или NFT, изобразяващи популярната героиня.

87-годишният аржентинец, който също е работил по комиксите за Батман, Трансформърс и Жълтата подводница на Бийтълс, си сътрудничи с базираното в Милано дуо за крипто изкуство Hackatao, за да произведе NFT, нареченo “Heroines“.

Общо бяха продадени на търг 914 отделни NFT, като токените, всяка от които включваха една от седемте илюстрации или анимирани gifs, изобразяващи Wonder Woman в сцени с теми, свързани с овластяването на жените.

Търгуваните токени включваха две единствени по рода си издания, четири “отворени ограничени издания” – където неограничен брой NFT могат да бъдат отсечени само докато търгът продължава, и едно издание, за което не може да се продават повече от 10 копия.

Най-скъпото продадено NFT беше “Heroines – Weight of the World“, анимиран gif, който илюстрира Wonder Woman, която държи света на раменете си. Участникът в търга “888” се сдоби с изкуството за общо 88.888 етер, на стойност приблизително 136,000 долара.

Отвореното издание “Heroines – Stand Out” обхваща общо 10 екземпляра, като два са запазени за артистите, седем се раздават на томболи. Последното останало копие беше продадено на търг за 15 ETH, или около $23,000. Всички приходи от продажбата са дарени на Girls Who Code, организация, която работи за намаляване на разликата между половете в технологичната индустрия.

Heroines – Shine Bright” беше най-ефективният отворен лимитиран тираж, с общо 151 копия, продадени на обща стойност $450,000.

Хосе Делбо илюстрира комиксите на Wonder Woman между 1976-1981 г. и не е непознат за крипто света, провеждайки едноседмична изложба на своето комикс изкуство в базирания на Етериум свят за виртуална реалност Decentraland през юли 2020 г.

Героите на комиксите нарастват в популярност на пазарите на крипто изкуство, като Marvel официално пуска Spiderman NFT, което се продава за $25,000 през февруари тази година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене

Робърт Кийосаки предупреждава за системна инфлация в САЩ

Авторът на бестселъра за лични финанси “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отправи предупреждение за състоянието на инфлацията в САЩ, критикувайки властите, че не представят точно ситуацията.

март 20, 2023 20:00 2 мин. четене

Salesforce и Polygon въвеждат програма за лоялност, базирана на NFT

Salesforce, водещата Customer relationship management (CRM) платформа в света, обедини усилията си с Polygon, блокчейн от втори слой, за да разработи система за възнаграждения, базирана на NFT.

март 20, 2023 17:00 2 мин. четене