НАЧАЛО Крипто Крими

Бивш банкер от Deutsche Bank се призна за виновен за организиране на крипто измама

септември 20, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бивш банкер от Deutsche Bank се призна за виновен за организиране на крипто измама

На 10 септември Министерството на правосъдието на САЩ публикува съобщение относно бивш инвестиционен банкер, който се призна за виновен в организирането на инвестиционна измама с криптовалута.

Според Министерството на правосъдието Рашон Ръсел, бивш инвестиционен банкер и регистриран брокер в Deutsche Bank, е управлявал измамно инвестиционно предприятие за криптовалути, известно като “R3 Crypto Fund“.

Между ноември 2020 г. и август 2022 г. Ръсел е измамил общо 29 инвеститори с $1.5 милиона. За участието си в крипто измамата той потенциално може да бъде осъден на максимална присъда от 30 години затвор.

Давайки обещания за гарантирана и значителна възвръщаемост на инвестициите в криптовалута, Ръсел успява да измами тези лица за продължителен период от време. Освен това той предоставил на клиентите си множество фалшиви документи, съдържащи неточна информация относно възвръщаемостта на инвестициите. Той дори разпространявал манипулирани изображения на салдата по банковите си сметки, за да заблуди инвеститорите.

Ръсел присвоил средствата, получени от тези инвеститори, за лична употреба, включително за хазарт, както и за изплащане на суми на предишни инвеститори.

В допълнение към обвиненията в крипто измама той също така призна вината си в отделна схема за кражба на самоличност. Между септември 2021 г. и юни 2023 г. обвиняемият незаконно придобил повече от петнадесет кредитни карти и други устройства, като използвал фиктивна информация под имената на трети лица. Намерението му е било да ги използва за неразрешени и незаконни транзакции.

Първоначално му бяха повдигнати обвинения за крипто измама през април, но впоследствие се появиха още обвинения. 

Неотдавна обаче съдебно решение на съдията магистрат от САЩ, Санкет Булсара, задължи Ръсел да плати над $1.5 милиона за възстановяване на средства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Oснователят на Terra Luna най-вероятно ще бъде екстрадиран в САЩ

Според запознати източници висшият служител на правосъдието на Черна гора е изразил намерение да екстрадира До Куон, спорна фигура в сферата на криптовалутите, в САЩ, а не в Южна Корея.

декември 7, 2023 18:14 1 мин. четене

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.