Home

BitMEX се призна за виновна в нарушаване на законите за борба с прането на пари

11.07.2024 7:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BitMEX се призна за виновна в нарушаване на законите за борба с прането на пари

Министерството на правосъдието на САЩ обяви, че BitMEX се е признала за виновна за нарушаване на Закона за банковата тайна поради това, че от 2015 до 2020 г. е работила без адекватна програма за борба с прането на пари.

Прокурорът на САЩ Деймиън Уилямс заяви, че BitMEX не е създала и не поддържа адекватна програма за борба с прането на пари, което е изложило финансовата система на риск в световен мащаб.

Основателите на BitMEX Артър Хейс, Бенджамин Дело и Самюъл Рийд са били наясно, че липсата на подходящи мерки за борба с прането на пари засяга базираните в САЩ потребители, с което нарушават федералния закон.

BitMEX се превърна в канал за пране на пари и избягване на санкции в значителен размер, застрашавайки целостта на финансовата система“, заяви Уилямс в сряда.

“Това признание за вина подчерта необходимостта фирмите, занимаващи се с криптовалути, да се придържат към американското законодателство, ако искат да работят на американския пазар.”

BitMEX, регистрирана в Република Сейшели, може да бъде изправена пред отговорните лица с до пет години затвор и глоби.

През 2022 г. Хейс, Дело и Рийд бяха осъдени да платят общо $30 милиона гражданска санкция и получиха пробация, след като се признаха за виновни за нарушения на изискванията за борба с прането на пари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Основателят на Bitzlato е освободен след изтърпяно наказание за крипто престъпления

Основателят на закритата крипто борса Bitzlato е освободен след излежаване на 18-месечен затвор.

19.07.2024 20:00 1мин. четене

Ето кой може да стои зад последната хакерска атака на WazirX

Индийската крипто борса WazirX съобщи за значителен пробив в сигурността и обяви, че в момента разследва инцидента, който е довел до временно спиране на тегленията на индийски рупии (INR) и криптовалути.

19.07.2024 12:30 1мин. четене

Chainalysis стартира инициатива за борба с фишинг измамите в крипто сектора

Chainalysis представи резултатите от операция Spincaster – мащабна инициатива, насочена към борба с фишинг измамите – вид измама, която причини значителни финансови загуби в крипто сектора от май 2021 г. насам.

18.07.2024 20:00 2мин. четене

Robinhood се изправя пред съдебна процедура във връзка с нарушения в рефералната програма

Федерален съдия постанови, че Robinhood трябва да плати $9 милиона за уреждане на съдебно дело относно програмата си за препорки, за която бе установено, че нарушава законите за защита на потребителите, изпращайки неправомерни съобщения.

18.07.2024 19:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.