НАЧАЛО Други

BitMEX придобиват 268-годишна банка в Германия

ЯНУ. 19, 2022 08:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 BitMEX придобиват 268-годишна банка в Германия

Крипто фирмата BitMEX Group обяви във вторник плана си да придобие Bankhaus von der Heydt, 268-годишна частна банка, базирана в Германия.

BXM Operations AG на групата – компания, основана от главния изпълнителен директор на BitMEX Александър Хьоптнер и нейния финансов директор Стефан Луц – подписа договор за покупка с Дитрих фон Боетихер, настоящият собственик на банката. Сделката подлежи на одобрение от германския финансов регулатор BaFin.


Bankhaus von der Heydt е основана през 1754 г. През октомври си партнира с Fireblocks, за да предложи крипто услуги на своите клиенти.


BitMEX Group заяви, че очаква сделката да приключи в средата на тази година. Но одобрението на BaFin може да не дойде лесно след скорошни финтех скандали в Германия, включително Wirecard и Greensill Bank.


Greensill Bank беше обявена за неплатежоспособна от местния германски съд миналата година, а германската разплащателна фирма Wirecard подаде молба за несъстоятелност след разкритията, че над $2 милиарда "липсват" от нейния баланс.


BitMEX Group не разкри условията на сделката, която се подготвя. Но се казва, че след като BaFin го одобри, Bankhaus von der Heydt ще продължи да работи като самостоятелно бизнес звено, като Хьоптнер и Луц ще се присъединят към неговия надзорен съвет.


Хьоптнер каза, че BitMEX Group има за цел да създаде "регулиран център за крипто продукти в сърцето на Европа", ако сделката бъде осъществена. Групата планира да пусне регулирани крипто продукти в Германия, Австрия и Швейцария с планираното придобиване.


BitMEX Group планира да увеличи присъствието си в Европа. По-рано тази година групата стартира BitMEX Link, услуга за крипто посредничество, базирана в Швейцария. BitMEX Link е собственост на BXM Link AG, друга компания от групата.


Опити за възстановяване на пазарния дял


Откакто BitMEX и нейните основатели бяха съдени от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) през октомври 2020 г., борсата се опитва да възстанови загубения си пазарен дял.


ПРОЧЕТИ ОЩЕОснователят на Dogecoin се присмива на 'Web3 общността'


По това време CFTC повдигна обвинения срещу BitMEX и неговите основатели Артър Хейс, Бен Дело и Самюел Рийд за управление на нерегистрирана платформа за търговия. Миналата година BitMEX уреди случая с CFTC с неустойка от $100 милиона, но съдебният спор на агенцията срещу учредителите продължава.


Хьоптнер се присъедини към BitMEX през декември 2020 г. от Börse Stuttgart GmbH and Euwax AG и предприе няколко стъпки, за да върне пазарния дял на борсата.


Миналия месец BitMEX обяви, че ще издаде свой собствен токен, за да предостави стимули за търговия на потребителите. По-рано този месец BitMEX също нае няколко нови ръководители, за да се разшири своята спот, брокерска и попечителска гама продукти, извън предлагането на първични деривати.


Компанията нае Рупертус Ротенхойзер от Crypto Finance AG за свой главен търговски директор. Освен това нае Рафаел Полански като нов главен оперативен директор от Blocknox, дъщерно дружество на Boerse Stuttgart Digital Ventures.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Други новини

Какво правят китовете, за да трупат приходи дори по време на висока волатилност?

Тъй като тези потребители имат повече ликвидност за разпространение, те са по-нетърпеливи да се възползват от yield-farming с нисък риск. Тези опции обаче са достъпни за всеки, независимо колко крипто...
МАЙ. 16, 2022 20:43 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Square Enix обмисля сериозни инвестиции в Web3 пространството

Square Enix (SE) е японски разработчик на игри с $3 милиарда активи под управление, според последния отчет за приходите на компанията. Фирмата притежава Final Fantasy и продаде франчайза на Tomb Raide...
МАЙ. 16, 2022 06:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Galaxy Digital очакват $300 милиона в загуби през второто тримесечие

Всеобхватният доход на една компания обикновено е сума от нейния нетен доход и печалбите или загубите, които все още не са реализирани. Тази скорошна новина изглежда е предупредителен знак за инвестит...
МАЙ. 15, 2022 12:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Акциите на Robinhood скочиха с 30% след придобиването на дял от основателя на FTX

Новината беше добре приета от пазара, като цената на акциите на Robinhood (HOOD) първоначално се повиши с над 30%. Към момента на публикуване цената се установи до 24% печалба.Според зявление до Комис...
МАЙ. 13, 2022 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света