НАЧАЛО Биткойн

Bitmain се подготвят за халвинга на Биткойн

март 30, 2019 18:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Bitmain се подготвят за халвинга на Биткойн

Базираната в Китай компания предлагаща хардуер за добив на Биткойн, Bitmain, напомня за пускането на новo устройство за копаене, след като халвинга на блок наградите на Биткойн наближава. Това бе разкрито на 27-ми март от South China Morning Post.

Компанията, която не изпитва затруднения в настоящия мечи пазар смята, че Биткойн през 2020 година може да възстанови загубената слава. South China Morning Post цитира източник на компанията за информация, свързана с плана.

Bitmain сега залага, че следващият им флагмански продукт, планиран да бъде пуснат до края на тази година, ще се окаже победител в пазара на хардуер за добив на крипто, като ще се случи в момент на дългоочакваният скок на цената.

Отброяване до Биткойн блок халвинга

Следващият халвинг на Биткойн е само след няколко месеца. Наградата за копачите ще спадне до 12,5 от 6,25 BTC за блок. Ако трябва да съдим по исторически модели и тенденции, следващия халвинг може да предизвика бичи пазар.

Първото голямо събитие на Биткойн се случи през 2012-та и няколко месеца по-късно стойността на криптовалутата се увеличи значително, за да удари тогавашното безпрецедентно високо ниво от $1000. Няколко месеца по-късно, цената на Биткойн се понижи до около $200.

Вторият халвинг се случи през 2016-та, където цената на най-голямата криптовалута достигна рекордния максимум от близо $20 000. Подобно на 2013-та, и тогава последва корекция на цените над 80%.

Въпреки предизвикателствата, Bitmain продължава да пуска нови устройства за копаене. По-рано този месец, компанията пусна нов Asic копач – Antminer Z11. Хардуерът притежава три пъти по-голяма изчислителна сила от по-стария модел, наречен Antminerr Z9. Копачката превъзхожда конкурентите си не само по отношение на потреблението на енергия, но и на ефективността, според производителя.

Остава да се види дали новият продукт на Bitmain ще се радва на голямо търсене, тъй като наближава халвинга.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

декември 2, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн скочи до $39,000 след изявление на председателя на Федералния резерв

Биткойн се издигна до невиждани от май 2022 г. висоти, яхнал вълна от ентусиазъм в отговор на последните забележки на Федералния резерв относно инфлацията.

декември 1, 2023 20:31 2 мин. четене

Спящ Биткойн кит прехвърли близо $140 милиона

Крипто общността наскоро стана свидетел на значимо събитие: Биткойн кит, неактивен в продължение на почти четири години, отново излезе на пазара.

декември 1, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.