НАЧАЛО Биткойн

Bitmain се подготвят за халвинга на Биткойн

март 30, 2019 18:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Bitmain се подготвят за халвинга на Биткойн

Базираната в Китай компания предлагаща хардуер за добив на Биткойн, Bitmain, напомня за пускането на новo устройство за копаене, след като халвинга на блок наградите на Биткойн наближава. Това бе разкрито на 27-ми март от South China Morning Post.

Компанията, която не изпитва затруднения в настоящия мечи пазар смята, че Биткойн през 2020 година може да възстанови загубената слава. South China Morning Post цитира източник на компанията за информация, свързана с плана.

Bitmain сега залага, че следващият им флагмански продукт, планиран да бъде пуснат до края на тази година, ще се окаже победител в пазара на хардуер за добив на крипто, като ще се случи в момент на дългоочакваният скок на цената.

Отброяване до Биткойн блок халвинга

Следващият халвинг на Биткойн е само след няколко месеца. Наградата за копачите ще спадне до 12,5 от 6,25 BTC за блок. Ако трябва да съдим по исторически модели и тенденции, следващия халвинг може да предизвика бичи пазар.

Първото голямо събитие на Биткойн се случи през 2012-та и няколко месеца по-късно стойността на криптовалутата се увеличи значително, за да удари тогавашното безпрецедентно високо ниво от $1000. Няколко месеца по-късно, цената на Биткойн се понижи до около $200.

Вторият халвинг се случи през 2016-та, където цената на най-голямата криптовалута достигна рекордния максимум от близо $20 000. Подобно на 2013-та, и тогава последва корекция на цените над 80%.

Въпреки предизвикателствата, Bitmain продължава да пуска нови устройства за копаене. По-рано този месец, компанията пусна нов Asic копач – Antminer Z11. Хардуерът притежава три пъти по-голяма изчислителна сила от по-стария модел, наречен Antminerr Z9. Копачката превъзхожда конкурентите си не само по отношение на потреблението на енергия, но и на ефективността, според производителя.

Остава да се види дали новият продукт на Bitmain ще се радва на голямо търсене, тъй като наближава халвинга.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

MicroStrategy продава собствените си акции за да купи Биткойн за близо $150 милиона

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро обяви придобиването на 5,445 Биткойн (BTC) токена на средна цена от $27,053.

септември 26, 2023 6:00 2 мин. четене

Събужда ли се Биткойн и ще започне ли бичи пазар?

През последните няколко дни Биткойн остана в тесен търговски диапазон, въпреки че S&P 500 отбеляза четиридневен спад.

септември 25, 2023 14:00 2 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Ето кой е най-големият притежател на Биткойн в света

Coinbase, виден играч във финансовата индустрия, се откроява като една от водещите структури, участващи в операции с криптовалути.

септември 25, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.