НАЧАЛО Други

Биткойн милиардерът и EOS пионер Брок Пиърс раздава своето крипто богатство

ЮЛИ. 28, 2018 13:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн милиардерът и EOS пионер Брок Пиърс раздава своето крипто богатство

В ново интервю Брок Пиърс, съосновател на крипто рисковия фонд DNA, председател на фондацията Bitcoin и подпомагащ EOS, говори за изграждането на децентрализирани автономни общности, което усложнява влиянието и прави разликата в света.


Пиърс, който беше наречен "Хипи кралят на криптовалутите" от Rolling Stone, седна с Фред Шебеста, съосновател на Finder.com, докато в Южна Корея за срещата Beyoung Blocks Summit Seoul, за да сподели своя принос към света на капитализма и погрешното търсене на богатство.

Повечето хора играят играта на обединяващ интерес, който е личен интерес - как се грижат за себе си и произвеждат повече за себе си, съхранявайки стойност за своя полза. Аз играя различна игра. Игра, която наричам "комбиниращо въздействие". Как правиш положително въздействие в света? Не съм съсредоточен върху себе си. Казвам се Брок и това също означава "разорен" (broke). Разоряването е и моята цел: възнамерявам да раздам всичко, което имам с течение на времето. Отново става дума за въздействие.


Пиърс има приблизително нетно състояние от 1 млрд. Долара.


Крипто пионерът каза на Шебеста, че понастоящем участва в над 200 проекта и ключови инициативи и особено се интересува от проекти, които "да дадат на хората основание да вярват в нещо повече от себе си".

Най-голямото му въздействие може да бъде oчертаване на икономиката на капитализма и централизацията.

Подобно на много привърженици на крипто общността, Пиърс се е преместил в Пуерто Рико, ккоето е опустошено от бедствие и изгнание на топ таланти, за да инвестира в следващото поколение хора. "Истинският въпрос е, че сте прекарали полет на интелектуален капитал, финансов капитал, човешки капитал - наречете го изтичане на мозъци", където хората, които могат да помогнат най-много, напускат по-развитите райони.

Като онтолог, който е основател на ранчото, основател на токена Realcoin през 2014 г., предшественик на Tether , Пиърс предизвика много иновации, подкрепяйки екипи за развитие, които преосмислят какво може да направи крипто за редизайн на обществото.

Неговият крипто рисков фонд стартира над 100 нови начинания, включително Everipedia, EOS, Hashgraph, Swytch, BlockX и #MetaHash.

Пиърс също е съосновател на Blockchain Capital, фирмата за рисков капитал зад Block.one, създател на EOS, което стана най-голямата ICO през 2017 г.tron g>


ICO-та, които Пиърс нарича "първоначални предложения на общността", позволяват на хората по света да подкрепят иновативни проекти, а блокчейните са механизми на управление, които могат да изградят децентрализирани автономни общности.

За разлика от организации с йерархични структури, които имат една точка на провал, Пиърс вярва, че децентрализираните автономни общности стават все по-големи, по-добри и по-силни.

Крипто пионерът също така казва, че airdrop-ове ефективно позволяват на иноваторите да свързват проектите си с много хора и че ICO са нарушили рисковия капитал, демократизирайки как хората извън "клуба на изключителните момчета" могат да се съберат, за да изградят много по-устойчиви организации.

В 35-минутно интервю Пиърс споделя прогнозата си за цената на Bitcoin - над $10 000 до края на годината - и говори за напускането на EOS по-рано тази година.

https://youtu.be/gMQ675bpyS4
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света