НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн скача след обявление на Илон Мъск, че Tesla ще върне BTC плащанията

ЮНИ. 13, 2021 23:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн скача след обявление на Илон Мъск, че Tesla ще върне BTC плащанията

Илон Мъск сподели в Twitter за Tesla и Биткойн.

Биткойн отново е в движение, благодарение на туита на Илон Мъск.

 

Изпълнителният директор на Tesla заяви в туит в неделя, че Tesla “ще възобнови разрешаването на Биткойн плащания”, ако и когато има “потвърждение за разумно (~ 50%) използване на чиста енергия от миньори с положителна бъдеща тенденция”. 

 

Биткойн скочи до $38,800 малко след публикацията

 

Туитът беше отговор на статия на CoinTelegraph за Магда Виержицка, главен изпълнителен директор на финтех компанията Sygnia. Тя обвини Мъск в манипулация на Биткойн, след като Tesla купи 1,5 милиона долара в BTC. Виержицка споделя, че Мъск "продаде голяма част от експозицията си на върха.

 

Мъск отхвърли критиката ѝ като “неточна”, добавяйки, че Tesla “е продала само ~10% от притежанията, за да потвърди, че BTC може да бъде ликвидиран лесно, без да се движи пазара”. Това някак си не успява да адресира критиките на Виержицка напълно.

 

Той каза през април, че Tesla “е продал 10% от своите притежания по същество, за да докаже ликвидността на Биткойн като алтернатива на държането на пари в баланса.

 

През изминалата година туитовете на Мъск многократно са измествали цените на различни криптовалути, както нагоре, така и надолу. Покупката на Биткойн от страна на Tesla през февруари даде тласък както на BTC, така и на акциите на компанията, но след това изненадващият му туит през май, че Tesla вече няма да приема Биткойн плащания поради опасения за околната среда, предизвика голямо отстъпление, което продължи, тъй като той продължи да споделя безбазисните си опасения относно Биткойн. 

 

Междувременно той сподели предпочитанието си за Dogecoin (DOGE) и неговите туитове многократно изстреляха DOGE.

 

На конференцията за Bitcoin 2021 в Маями миналата седмица бяха популярни скандиранията “F*** Elon”, както и тениските със същата фраза. Но ако Tesla е готова да приема Биткойн, може би биткойнърите ще променят отношението си към Мъск отново (но едва ли ще стане). Важно е да се спомене, че предвид темповете, с които все повече миньори избират възобновяеми източници на енергия за добива си, Tesla неизбежно ще върне плащанията с Биткойн.  

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (4)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Крипто китовете прехвърлят $374 милиона в Tether (USDT)

BTC се търгува на $38,280 към момента на публикуване, но в един момент скочи до максимум от $42,628 през уикенда, според CoinGecko.В неделя неизвестен портфейл изтегли USDT на стойност над $153.14 мил...
АВГ. 3, 2021 20:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Wells Fargo ще предлага Биткойн на клиентите си

Това прави Wells Fargo поредната традиционно консервативна финансова институция, която се впуска в пространството.През май беше съобщено, че отделът за инвестиционни проучвания на Wells Fargo Wealth a...
АВГ. 3, 2021 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Square с $55 милиона печалба от Биткойн през Q2

Square ще придобие австралийската платежна компания Afterpay за $29 милиарда. Това означава, че 16 милиона клиенти ще могат да купуват Биткойн чрез приложението Cash.Стартъпът за дигитални плащания Sq...
АВГ. 3, 2021 13:07 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн и Етериум виждат значителен отлив на капитал

Инвестиционните продукти, които проследяват стойността на Cardano и XRP, отчитат незначителен приток от $1,1 милиона и $0,5 милиона, според данни, предоставени от CoinShares.Продуктите с множество акт...
АВГ. 3, 2021 11:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света