НАЧАЛО Биткойн

Биткойн падна под $30,000, достигайки 10-месечно дъно

май 10, 2022 11:10 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн падна под $30,000, достигайки 10-месечно дъно

Биткойн (BTC) падна под $30,000 във вторник, тъй като както традиционните финансови пазари, така и криптовалутите пострадаха от разпродажбата, причинена от агресивното парично затягане на Федералния резерв на САЩ, както и страховете от рецесия.

Последният спад остави Биткойн на 10-месечно дъно и най-ниската му цена тази година.

Последният път, когато най-голямата криптовалута по пазарна капитализация падна под прага от $30,000, беше на 20-ти юли 2021 г., когато достигна $29,944, преди да се възстанови.


Едуард Моя, старши пазарен анализатор в Oanda, каза:


“Неотдавнашният спад на криптовалутата се основава стриктно на разпродажбата, водена от технологични акции, а не на основите на криптовалутата. Мечият импулс може да отведе Биткойн до нивото от $28,500, но това може да започне да е мястото, където някои дългосрочни залози влизат в игра. Дългосрочните основи остават в сила за Биткойн, но връщането към рекордно високи нива ще отнеме много време. Биткойн ще започне да се стабилизира, когато кървавата баня на Уолстрийт приключи и точно сега много инвеститори все още са в режим на паническа продажба.”

Не Пропускай: Glassnode сподели тревожни данни за Биткойн

Стивън МакКлург, главен инвестиционен директор и съосновател на Valkyrie, каза пред CoinDesk TV в понеделник:


“Ако Фед продължи да повишава лихвите през юни и юли, вероятно ще виждаме спадове на пазарите през цялото лято. Очакванията ми обаче са, че поради междинните избори, които предстоят през ноември, вероятно ще видим Фед да спира или дори да понижава лихвите, започвайки от срещата през септември, така че това ще бъде катализаторът. Можем да видим, че пазарът се връща нагоре в този момент.”

Този месец Федералният резерв повиши основния си лихвен процент с 50 базисни пункта (0.5 процентни пункта) и вероятно ще го направи отново на следващото си заседание през юни.


Като част от тази пазарна разпродажба, коефициентът на корелация между биткойн и Nasdaq достигна рекордно ниво от 0,8, според компанията за данни Kaiko. Това се счита за силна положителна корелация.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини