НАЧАЛО Биткойн

Биткойн не е хедж срещу инфлацията, твърди Bank of America

май 7, 2022 10:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн не е хедж срещу инфлацията, твърди Bank of America

Bank of America развенча аргумента, че Биткойн може да функционира като диверсификатор на портфейла.

Bank of America, една от най-големите банкови институции в САЩ, демонстрира, че Биткойн не може да служи като хедж срещу инфлацията в най-новото си разследване.

Bank of America


Криптовалутата продължава да се търгува в тандем с акциите на САЩ, въпреки че е популяризирана като актив сигурно убежище от пламенните си привърженици. Всъщност, корелацията между Биткойн и технологично фокусирания индекс на фондовия пазар Nasdaq 100 наскоро достигна още един връх за всички времена.

Неотдавнашното ценово действие на Биткойн се дължи главно на макроикономическите условия. Федералният резерв на САЩ реши да повиши базовия лихвен процент с 50 базисни пункта за първи път от 22 години в сряда, потвърждавайки възходящата си позиция.

По-рано днес най-голямата криптовалута в света падна до около $35,200, най-ниското ниво от 24-ти февруари.

Биткойн се понижи с почти 48% от най-високата си стойност за всички времена от $69,000, като значително се понижи през 2022 г., след като регистрира значителна възвръщаемост миналата година.

Прочети Още: Институционалните инвеститори напускат пазара, твърди доклад

Щатският долар досега беше най-големият победител през 2022 г. Индексът DXY, който измерва силата на зелената пари спрямо други водещи фиатни валути, се покачи до още един връх от няколко десетилетия по-рано вчера.

Вчера главният изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц изрази мнение, че технологичните акции тепърва ще са достигнали дъното си, което означава, че вероятно предстои още болка за крипто.

Докато тези, които се присъединиха към Биткойн през 2021 г., може да са под вода, по-голямата част от портфейлите остават на печалба, показват данните на Glassnode. През 2019 г. Bank of America определи Биткойн за най-добре представящия се актив на десетилетието.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини