НАЧАЛО Алткойни

Биткойн миньорите може да са искрата, която ще разпали следващия алткойн сезон

юни 30, 2022 9:50 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн миньорите може да са искрата, която ще разпали следващия алткойн сезон

Само 15 от 50-те най-големи криптовалути по пазарна стойност са се представили по-добре от Биткойн (BTC) през последните 90 дни - което показва, че все още сме далеч от така обичания "алткойн сезон".

Индексът за „Алткойн Сезон“ на Blockchain Center измерва състоянието на пазарите на дигиталните активи, като разделя настроенията на две направления: Биткойн и алткойн.

Алткойн“ понякога се счита за обиден етикет за голяма част от сектора на криптовалутите, като деликатно заклеймява всичко, което не е оригиналният дигитален актив. 

Все пак индексът служи като ефективен инструмент за картографиране на това какво мислят инвеститорите, когато става въпрос за диверсификация далеч от т.нар. сини чипове.

Как работи: Алткойн сезонът е настъпил, когато над 75% от 50-те най-големи криптовалути (38 или повече) са се представили по-добре от BTC през последните 90 дни. Индексът филтрира стабилните монети и токените, обезпечени с активи, като например wBTC и стейкнат чрез Lido ETH.

НЕ ИЗПУСКАЙ: Solana преминава през същия цикъл като Етериум през 2018 г., според основател на крипто фонд

От друга страна, твърдо сме в сезона на Биткойн, ако по-малко от 25% от 50-те най-големи дигитални актива са се представили по-добре от флагмана.

Последният продължителен алткойн сезон се случи през 2021 г., между края на март и последната седмица на юни. По това време BTC се колебаеше около $60,000, преди да се срине с 40%, до $34,000.

Но крипто пазарите силно се ориентираха към Биткойн сезона през целия юли 2021 г. и официално влязоха в режим на BTC за близо две седмици през август същата година.

Индексът на Blockchain Center се колебаеше между двата сезона в продължение на шест месеца – с изключение на два дни през януари, когато крипто пазарите за кратко изтласкаха възвръщаемостта на алткойните над тази на Биткойн.

Капитулацията на Биткойн миньорите може да предизвика алткойн сезон

Индексът показва, че в момента не се намираме в сезона на голямата оранжева монета. Все пак крипто пазарите се радват на повече от 70 дни на Биткойн сезон от началото на февруари – около половината от общия брой дни до днес.

В момента сме далеч от сезона на алткойните, като само 31% от 50-те водещи криптовалути надминават BTC през последните 90 дни. Но това може бързо да се промени, ако Биткойн миньорите продължат да усещат натиска на ниските цени и макроикономическите фактори, които повишават разходите за електроенергия.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Deutsche Bank предвижда отскок за Биткойн – ето докъде

Ако миньорите продължат да продават своите  BTC възнаграждения, за да финансират операциите си, тогава определено може да се върне сезонът на алткойните„, каза анализаторът Райън Суонсън.

Като се има предвид, че това не означава, че алткойните поскъпват – те могат да надминат Биткойн и при низходящ тренд – Суонсън обясни, че сезонът на алткойните исторически следва сезона на Биткойн, след като покачването на цената на BTC води до преместване на повече капитал към по-рискови активи.

Изглежда обаче, че тенденцията се променя в краткосрочен план, като се има предвид специфичният натиск върху миньорите и появата на ‘алткойни’, които имат свои собствени пазарни цикли, като например токените от първи слой – Етериум (ETH) и Solana (SOL), както и DeFi активи като Aave (AAVE) и MakerDAO (AMKR)„, каза Суонсън.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини