НАЧАЛО Биткойн

Биткойн китовете държат над $280 милиарда в BTC

април 18, 2022 10:08 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн китовете държат над $280 милиарда в BTC

Популярен блокчейн анализатор разкрива, че Биткойн преминава през фаза на сериозна акумулация като големи предприятия сега държат BTC на стойност стотици милиарди долари.

В последното издание на бюлетина на Blockware Intelligence Уилям Клементе казва, че въпреки волатилните ценови движения на BTC, участниците на пазара купуват и държат BTC с рекордни темпове.

Под повърхността има тежка фаза на акумулация по веригата.

Изходящите обменни потоци достигнаха темп, който се е случвал само три пъти в историята на Биткойн (BTC): след март 2020 г., декември 2020 г. (много от които вероятно бяха GBTC) и септември 2021 г.

Наред с масовият отлив на Биткойн от борсите за дигитални активи, Клементе подчертава, че китовете също купуват водещата криптовалута по пазарна капитализация.

Тази седмица се наблюдава ръст в притежанията на китовете за първи път от януари, което показва увеличение на предлагането, държано от субекти с над 1,000 BTC (като не се броят известни субекти, като борси).

Разглеждайки графиката на Клементе, Биткойн китовете вече колективно притежават повече от 6.95 милиона BTC на стойност над $280.59 милиарда към момента на писане.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Този алткойн може да задмине Етериум – Messari

Клементе също така подчертава един показател по веригата, който показва тенденцията на участниците на пазара да държат своите BTC. Според анализатора предлагането на Биткойн, което е останало недокоснато поне една година, е на рекордно високо ниво.

Друга мярка за поведение при [по-дългосрочното] държане е просто да се разгледа количеството предлагане, което беше последно активно преди година и повече; прост, но мощен показател. От тази седмица рекордните 63.7% от предлагането на Биткойн не са мърдали от поне една година.

Въпреки че наличното предлагане на BTC намалява, Клементе казва, че BTC в момента е в „ничия земя„. Според анализатора той вижда Биткойн като стойностна инвестиция в ниския диапазон от $30,000 или инерционна сделка, след като BTC надхвърли $47,000.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини