НАЧАЛО Биткойн

Биткойн е по-добър за плащане от дебитни карти, според Morgan Stanley

април 23, 2022 19:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е по-добър за плащане от дебитни карти, според Morgan Stanley

Американската банка Morgan Stanley публикува доклад за Биткойн и неговото второстепенно разплащателно решение Lightning Network.

Този базиран на BTC случай на използване на криптовалутата позволява на потребителите да уреждат транзакции мигновено и отбелязва ръст от 410% на годишна база, според Arcane Research.

Това предполага, че хората приемат Lightning Network, но може ли платежното решение да функционира в мащаб? Morgan Stanley се зае да отговори на този въпрос.

Алекс Гладщайн, главен стратегически директор (CSO) на Фондация за правата на човека (HRF), обобщи доклада чрез своя акаунт в Twitter. Той твърди, че документът е продукт на компанията на Джак Малърс Lightning Network Strike и нейните скорошни партньорства с Shopify, NCR и Blackhawk.

Strike предоставят на компании от САЩ PoS терминал, базиран на Lighting Network – алтернатива на традиционните платежни канали – VISA и Mastercard. Както казаха от Morgan Stanley, според Гладщайн, един от всеки шест PoS се захранва от NCR, което прави това съобщение по-значимо.

BTC е много по-евтина, с по-добри функции за поверителност алтернатива на Mastercard и VISA. Гладщайн подчерта следното от доклада:

(…) докато ползата за потребителя е, че те могат, ако искат, да хостват своите BTC в частна, сигурна мрежа, което позволява елемент на поверителност, свързан с тяхната транзакция.

Банковата институция, продължи Гладщайн, посочи компромисите от използването на базиран на Биткойн PoS: колебанията в цените на основния актив, последиците от данъците и потенциалния контрол от страна на регулаторни органи и държавни служители, ако смятат, че BTC е „законно конкурентна валута в щатския долар„.

По-добре ли е да харчиш Биткойн по време на мечи пазар?

През последното десетилетие цената на Биткойн се е увеличила значително и изглежда продължава да има възходящ тренд. Това може да бъде ограничение, както бе споменато по-горе, на способността му да бъде средство за обмен. Хората почти не виждат стимули в това да харчат BTC.

В този смисъл докладът твърди, че мечите пазари могат да бъдат полезни за разходите на BTC. В дългосрочен план, както се вижда от графиката по-долу, криптовалутата е по-добра в осигуряването на по-голяма покупателна способност на своите притежатели за разлика от щатския долар.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Този алткойн изглежда много обещаващо, твърди Coin Bureau

Банковата институция представи две графики. Първата е цената на картофен чипс в САЩ срещу Биткойн (BTC) и щатски долар. Въпреки волатилността си, BTC натрупа покупателна способност.

Същият принцип важи и за пазара на жилища, тъй като недвижимите имоти стават по-евтини в BTC и по-скъпи в щатски долари. Гладщайн твърди, въз основа на доклада, че средната стойност на дом в САЩ спадна от 993 BTC през 2015 г. до 8.27 BTC днес.

Гладщайн отбеляза следното, тъй като Morgan Stanley обяви BTC за по-добра форма на плащане от дебитните карти:

(Докладът) предполага, че сме в началото на ера, в която все повече и повече потребители могат с течение на времето да избират да плащат за стоки с помощта на Биткойн и криптовалута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн проби $25,000 за първи път от юни и се отдръпна

Биткойн (BTC) успя да скочи над ключовото ниво от $25,000 за първи път от средата на юни.

август 15, 2022 16:30 1 мин. четене

Binance държи най-много Биткойн (BTC) от всички крипто борси

Количеството Биткойн, държано от Binance и Coinbase, следва тенденция на спад от началото на годината. През май количеството Биткойн, притежавано от Binance, започна да се покачва, докато това на Coinbase продължи да спада.

август 15, 2022 11:34 1 мин. четене

„Биткойн ще е част от всички инвестиционни портфейли“ – Томас Фарли

Бившият президент на Нюйоркската фондова борса Томас Фарли коментира Биткойн по време на интервю за Squawk Box.

август 15, 2022 10:33 1 мин. четене

Пазарът на криптовалути достигна дъно, твърди Раул Пал

Според макро гуруто Раул Пал каза, че дъното на криптопазарите е достигнато.

август 14, 2022 13:39 1 мин. четене