НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн добивът в Китай продължава въпреки забраната

МАЙ. 17, 2022 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн добивът в Китай продължава въпреки забраната

Китай отново се завръща като ключов център за копаене на Биткойн.

Това е учудващо като се има предвид, че страната категорично забрани дейността преди една година.


Преди това Китай беше основен център за добив на BTC и според статистиката, публикувана от Центъра за алтернативни финанси в Кеймбридж (CCAF) във вторник, 17-ти май, той отново се изяви като ключов играч, както съобщи South China Morning Post.


Трафикът от Китай допринесе за около 20% от общия хашрейт на Биткойн от септември миналата година до януари. През юли данните разкриха, че активността е спаднала до нула в резултат на забраната за добив, въведена през май миналата година.


Въпреки това, според статистиката, минната дейност в Китай се възстанови бързо миналата година. След като не проявяваше почти никаква активност през август, следващия месец се върна до 22.3% от хашрейта на Биткойн, като беше малко след САЩ, който беше с 27.7%.


Данните сочат, че има значителна добивна активност в Китай


Индексът на потребление на електроенергия от Биткойн на Кеймбридж (CBECI) е нещо, което CCAF публикува редовно и се съставя с помощта на геолокационни данни, предоставени от партньорски пулове за копаене.


CCAF каза в изявление:


“По-специално, данните категорично подсказват, че в страната се е формирала значителна подземна минна дейност. Достъпът до електричество извън мрежата и географски разпръснатите дребномащабни операции са сред основните средства, използвани от подземните миньори, за да скрият операциите си от властите и да заобиколят забраната.”


Според CCAF моментното забавяне може да е било причинено от движещи се под земята миньори, като се има предвид внезапното възстановяване на китайския трафик.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ще има затишие преди бурята за Етериум, твърди анализатор

Центърът добави:


“Вероятно е нетривиален дял от китайските миньори бързо да се адаптира към новите обстоятелства и да продължи да работи тайно, като същевременно крие следите си, използвайки чужди прокси услуги, за да отклони вниманието и надзора.”


Миньорите в Китай също използват виртуални частни мрежи (VPN), за да разширят операциите си и да ограничат количеството енергия, което използват от всяко едно място. Това гарантира, че местният доставчик на електроенергия не може да идентифицира някакви необичайни модели в използването на енергия от миньорите.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Копаенето на Биткойн (BTC) вече не консумира толкова много енергия

Според индекса текущото потребление на енергия от Биткойн е 10.65 гигавата, което е значително по-малко от 14.34 гигавата на 6 юни. Това означава, че годишното му потребление е на стойност 93.33 терав...
ЮНИ. 27, 2022 09:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор разглежда дългосрочните перспективи на Биткойн

‘Dave the Wave’ казва на своите 118,000 последователи в Twitter, че въз основа на неговия модел на логаритмична крива на растежа (LGC), Биткойн потенциално може да стане свидетел на увеличение от над ...
ЮНИ. 26, 2022 15:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето колко Биткойн има най-големия BTC кит след скорошна покупка

Според платформата за крипто данни BitInfoCharts китът е добавил 2,554 монети в серия от транзакции от 14 юни насам.Между 14 юни и 18 юни китът е закупил 1,698 BTC на стойност $36.62 милиона. Оттогава...
ЮНИ. 25, 2022 12:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-богатият човек в крипто пространството коментира цената на Биткойн (BTC)

Неговата времева рамка обаче е изключително гъвкава.Главният изпълнителен директор на Binance Чанпенг Джао каза пред The Guardian, че може да отнеме от няколко месеца до няколко години, преди водещата...
ЮНИ. 24, 2022 02:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света