НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) отскочи над $40,000 – какво следва?

април 20, 2022 18:49 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) отскочи над $40,000 – какво следва?

Биткойн успя да се възстанови от ценовата зона от $39,000 и сега се търгува над $40,000, като за кратко проби над $42,000.

Въпреки че най-голямата криптовалута по пазарната капитализация е загубила около 10% през последните две седмици, BTC постепенно се възстановява.

Биткойн в момента се търгува около $41,200, според данни от CoinMarketCap, след като в понеделник падна до приблизително $38,780.

По-голямата част от печалбите на токена идват от големи търговци, които натрупват повече на по-ниски цени.

Освен това, нередовните движения на токена доведоха до значителни ликвидации на фючърсния пазар, особено от страна на лонговете.

Въпреки това масовите ликвидации разкриха друг фактор, влияещ върху позиционирането на BTC – значителна част от търговците изглежда изоставяха най-голямата криптовалута в света.

Заедно с възстановяването на Биткойн, остатъкът от крипто пазара също демонстрира известно възстановяване днес.

Етериум, втората по пазарна капитализация криптовалута, в момента се търгува около $3,060, след като достигна дъно малко под $2,900 вторник.

Маркус Сотириу, анализатор в базирания в Обединеното кралство търговец на цифрови активи GlobalBlock, заяви в бюлетин:

“По моя преценка [макро изгледът] е благоприятен… Не ме притеснява дали ще има или не увеличение на лихвите с 50 базисни пункта. Това, което има значение, е силата на потребителя.”

Междувременно крипто фондовете имаха втора поредна седмица на отливи, тъй като Биткойн стана по-чувствителен към лихвените проценти и инвеститорите се приспособиха към ястребовата позиция на Федералния резерв, съобщи CoinShares в сряда.

Според тях, крипто фондовете са имали нетен отлив от $97 милиона през седемте дни, приключващи на 15-ти април.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Два алткойна изглеждат готови да се насочат нагоре – Altcoin Sherpa

Това е значителна промяна спрямо предходната седмица, когато по-голямата част от изходящите потоци от $134 милиона дойдоха от американски фондове.

Биткойн може да се бори да поддържа цената си над $40,000, след като валутният индекс на щатския долар (DXY) достигна 52-седмичен връх от 101.02 в сряда.

Неблагоприятната връзка на долара с Биткойн остава стабилна през предходното десетилетие, споделят експерти от изследователската фирма за криптовалути Delphi Digital в анализ от 14-ти април.

Данните от фирмата за блокчейн анализ Kaiko показват, че не е имало търсене на лонгове на BTC позиции на фючърсните пазари.

Аналитичната фирма съобщи в туит, че процентите на финансиране както за BTC, така и за ETH са продължили да падат от края на 2021 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян

Сенаторът от Уайоминг, САЩ Синтия Лумис намекна, че Биткойн (BTC) може да реши съществуващите предизвикателства във финансовия сектор.

септември 29, 2022 9:59 1 мин. четене

Ръст в обема на търговия с Биткойн (BTC) на Binance

Внимателен поглед върху активността на транзакциите с Биткойн (BTC) в Binance показва защо напоследък се търгуват огромни обеми.

септември 29, 2022 8:05 1 мин. четене

Биткойн: Достигнали сме дъно, твърди Марк Юско

Основателят и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital Management, Марк Юско смята, че криптовалутите вече са преживели най-лошото от мечия пазар, когато Биткойн (BTC) се свлече близо до $17,000 този месец.

септември 28, 2022 22:01 1 мин. четене

Нови върхове на хеширащата мощност на Биткойн

Конкуренцията между крипто копачите продължава да расте на фона на текущата цена на Биткойн (BTC), която се държи под $20,000. Вследствие на това хашрейтът на BTC достигна нов рекорден връх.

септември 28, 2022 8:49 1 мин. четене