НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) отскочи над $40,000 – какво следва?

април 20, 2022 18:49 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) отскочи над $40,000 – какво следва?

Биткойн успя да се възстанови от ценовата зона от $39,000 и сега се търгува над $40,000, като за кратко проби над $42,000.

Въпреки че най-голямата криптовалута по пазарната капитализация е загубила около 10% през последните две седмици, BTC постепенно се възстановява.

Биткойн в момента се търгува около $41,200, според данни от CoinMarketCap, след като в понеделник падна до приблизително $38,780.

По-голямата част от печалбите на токена идват от големи търговци, които натрупват повече на по-ниски цени.

Освен това, нередовните движения на токена доведоха до значителни ликвидации на фючърсния пазар, особено от страна на лонговете.

Въпреки това масовите ликвидации разкриха друг фактор, влияещ върху позиционирането на BTC – значителна част от търговците изглежда изоставяха най-голямата криптовалута в света.

Заедно с възстановяването на Биткойн, остатъкът от крипто пазара също демонстрира известно възстановяване днес.

Етериум, втората по пазарна капитализация криптовалута, в момента се търгува около $3,060, след като достигна дъно малко под $2,900 вторник.

Маркус Сотириу, анализатор в базирания в Обединеното кралство търговец на цифрови активи GlobalBlock, заяви в бюлетин:

“По моя преценка [макро изгледът] е благоприятен… Не ме притеснява дали ще има или не увеличение на лихвите с 50 базисни пункта. Това, което има значение, е силата на потребителя.”

Междувременно крипто фондовете имаха втора поредна седмица на отливи, тъй като Биткойн стана по-чувствителен към лихвените проценти и инвеститорите се приспособиха към ястребовата позиция на Федералния резерв, съобщи CoinShares в сряда.

Според тях, крипто фондовете са имали нетен отлив от $97 милиона през седемте дни, приключващи на 15-ти април.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Два алткойна изглеждат готови да се насочат нагоре – Altcoin Sherpa

Това е значителна промяна спрямо предходната седмица, когато по-голямата част от изходящите потоци от $134 милиона дойдоха от американски фондове.

Биткойн може да се бори да поддържа цената си над $40,000, след като валутният индекс на щатския долар (DXY) достигна 52-седмичен връх от 101.02 в сряда.

Неблагоприятната връзка на долара с Биткойн остава стабилна през предходното десетилетие, споделят експерти от изследователската фирма за криптовалути Delphi Digital в анализ от 14-ти април.

Данните от фирмата за блокчейн анализ Kaiko показват, че не е имало търсене на лонгове на BTC позиции на фючърсните пазари.

Аналитичната фирма съобщи в туит, че процентите на финансиране както за BTC, така и за ETH са продължили да падат от края на 2021 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Твърде късно ли е да закупите Биткойн преди 2023?

Биткойн все още диктува модата в крипто света. Но дали си струва да купите сега? Има ли нови проекти на хоризонта? Нека видим в тази статия.

декември 8, 2022 17:19 1 мин. четене

Биткойн: Въпреки забраната, Китай още е движеща сила в пространството

Въпреки че Китай започна да ограничава използването на криптовалути, най-вече на Биткойн (BTC), още през 2013 г., оттогава страната неволно придоби и запази статута на тих крипто кит.

декември 8, 2022 13:55 1 мин. четене

Биткойн обезпечението на Binance вдъхва доверие на пазара

Според световната одиторска компания Mazars гигантът криптоборсата Binance има достатъчно резерви, за да подкрепи Биткойните (BTC) на своите потребители.

декември 8, 2022 12:40 1 мин. четене

Биткойн: Вижте колко са реализираните загуби на инвеститорите

След тазгодишния срив на криптопазарите много от инвеститорите, както тези на дребно, така и институционалните намалиха експозицията си към Биткойн или напълно избягаха от позициите си.

декември 8, 2022 7:37 1 мин. четене