НАЧАЛО Биткойн

‘Биткойн (BTC) е решение за инфлацията’

април 20, 2022 23:45 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
‘Биткойн (BTC) е решение за инфлацията’

Майкъл Сейлър е известен привърженик на Биткойн и една от основните му причини за подкрепата на водещата цифрова валута е, че според него тя е критичен хедж срещу инфлацията.

Говорейки с Bloomberg Technology, председателят и главен изпълнителен директор на MicroStrategy сподели своите мисли за това защо вярва, че BTC е жизнеспособно решение за инфлацията, потенциала за по-широко приемане на актива и какво може да означава Twitter под ръководството на Илон Мъск за крипто общността.

Беше отбелязано, че Биткойн се търгува в тесен диапазон от доста време и фактът, че всъщност не се движи извън ценовия диапазон от $40,000. Според Сейлър всичко е въпрос на перспектива по отношение на времевата рамка.

Ако се върнете две години назад, когато MicroStrategy за първи път купи, това е нарастване от 400% и драстично е надминало Nasdaq или златото или всеки друг актив, който бихте могли да купите. Ако го разгледате за няколко дни, седмици или месеци, търговците го контролират”, каза той.

Сейлър посочи, че има три типа Биткойн инвеститори – търговци, технократи и максималисти.

“Максималистите са all in [напълно обсесирани]. Аз лично, Джак Дорси, смятаме, че Биткойн е инструмент за икономическо овластяване. <...> Пазарната цена се определя от дърпане на въже между технократите – хората, които са про-технологии и смятат, че това е следващата голяма технологична мрежа като Google или Amazon за пари, и търговците, които гледат некорелиран актив.”

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Робърт Кийосаки предупреждава за икономическа депресия

Освен това Сейлър и Емили Чанг също обсъдиха кога Биткойн може да наруши корелацията с рисковите активи.

Главният изпълнителен директор изрази мнение, че да бъдеш максималист или технологичен инвеститор би било по-изгодно в дългосрочен план. Въпреки това той вярва, че търговците ще продължат да имат доминираща позиция на пазара, докато има силно волатилен пазар и несигурност относно политиките на Фед. Като се има предвид това, той разкри, че Биткойн ще наруши корелацията някъде през следващите четири години, но не може да даде по-точна прогноза.

Сейлър разкри:

“Това ще се случи в ден, който е неочакван, корелацията ще премине от 70% корелация до 0% с рисковите активи. И когато това се случи, търговците ще обърнат полярността на своята търговия и технолозите ще започнат да [инестират още пвоече], а максималистите ще се насладят на пътуването.”

Като се има предвид, че има значителна крипто общност в Twitter, Сейлър не смята, че ще има голямо влияние върху крипто общността, ако Мъск поеме контрол над мрежата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене