НАЧАЛО Биткойн

Биткойн няма да бъде имунизиран срещу рецесията – според експерт от Bloomberg

февруари 2, 2023 9:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн няма да бъде имунизиран срещу рецесията – според експерт от Bloomberg

Старши макростратегът на Bloomberg Intelligence Майк Макглоун прогнозира, че фондовият пазар, приходите на бизнеса и криптовалутите ще понесат удар при очертаващата се рецесия.

Макглоун каза, че Биткойн (BTC) няма да бъде имунизиран срещу очерттаващият се икономически спад, въпреки че активът може да показва признаци, че се представя по-скоро като рисков актив.

Той заяви:

Едно нещо, което обичам да споменавам е 200-седмичната пълзяща средна. Биткойн никога не е прекарвал толкова много време под нея, а сега се блъска в линията. И това е разликата. Това е, което се е променило. Това е съзряването. Това е страхотно. Ще говорим за това повече в бъдеще. Активът също така показва признаци на сила на дивергенцията и се превръща в по-скоро, може би, рисков актив.

Според стратегът силното рали на BTC от началото на 2023 г. вероятно е неустойчиво и флагманската криптовалута ще продължи да показва тясна ценова корелация със S&P 500.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво стои зад рецесията и какво предстои за Биткойн? – Раул Пал


Макглоун добави:

Повишението [на цената на актива] с 40% през годината е съмнително в сравнение с повишението на NASDAQ с 10%… от петък насам (BTC) се е повишил с малко, а всичко (друго) е по-ниско. Така че това е добър знак, че тази [дивергенция] се случва. Но ако съм прав за тази типична рецесия, печалбите ще спаднат с 25%… Това е нормално. Случва се. S&P спада може би с 50% от най-високата си стойност за всички времена. Това е съвсем нормално. Тогава ще имаме проблем при всички криптовалути.

Макглоун също така сподели, че е бичи настроен спрямо Биткойн, но според него Етериум (ETH) ще задмине другите криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, наскоро сподели актуализираните си виждания за потенциалния възход на Биткойн.

март 21, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн: MicroStrategy почти изплуваха на цената на покупка

Стойността на Биткойн се доближава до средната покупна цена на най-големия публичен притежател на криптовалутата – MicroStrategy.

март 21, 2023 19:00 2 мин. четене

Биткойн: Според Тоун Вaйс стабилно и постепенно повишаване би било по-добре

Ветеранът в крипто търговията предполага, че параболичният скок на Биткойн през 2019 г. може да представлява проблем за бъдещото ценово действие на дигиталната валута.

март 21, 2023 18:00 1 мин. четене

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене