НАЧАЛО Крипто Крими

Bithumb намали предполагаемите загуби от хака до 17 милиарда

юни 28, 2018 20:45 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Bithumb намали предполагаемите загуби от хака до 17 милиарда

Bithumb е намалил прогнозираната сума на парите, изгубени в хака, от 35 милиарда вон (около 31 милиона долара) до 19 милиарда вон (около 17 милиона долара), според това изявление.

Bithumb за пръв път съобщи за хакя на 20-ти юни, временно спирайки всички депозити и тегления. Южнокорейското министерство на науката и технологиите оттогава започна разследване на причините зад хака.

Bithumb пише днес, че „основната причина“ за намаляване на оценката на загубите на 17 млн. долара е „текущото участие, подкрепа и сътрудничество на обмените за криптoвалута и фондациите за криптовалути по целия свят“, отбелязвайки също така, че преместването на крипто активи от горещи портфейли към студени портфейли като помощ при спиране на щетите.

Днешното съобщение очертава 11-те откраднати криптовалути с 2,016 Биткойн (BTC), които са на стойност около 12,3 млн. Долара от времето за пресата и 2,219 Етериум (ETH), които са на стойност около 965,000 долара по време на писане на статията.

Bithumb все още иска от потребителите да се въздържат от внасяне на депозити, докато не бъде издадено допълнително съобщение.

Криптовалутите реагираха по различен начин на хакове, като някои ситуации, като Bithumb, доведоха до обещание да се възстановят всички средства на засегнатите клиенти, а други, като BitGrail, доведоха до съдебни битки и изземване на портфейлите на фирмата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакерът на Transit Swap DEX върна 70% от откраднатите средства

$21 милиона са били откраднати от многоверижната децентрализирана борса (DEX) Transit Swap през нощта.

октомври 2, 2022 20:33 1 мин. четене

CFTC погва още една платформа за крипто деривати

Докато участниците в сектора следят отблизо как се оформя регулацията на криптовалутите в САЩ, поредната платформа за деривати върху дигитални активи попадна под радара на CFTC.

октомври 1, 2022 10:02 1 мин. четене

SEC съди финтех компания за продажба на нерегистирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинения на компанията за финансови технологии Hydrogen, на нейния бивш главен изпълнителен директор, както и на нейния маркет мейкър.

септември 30, 2022 9:22 1 мин. четене

CBDC: Китайските власти разкриха мрежа за пране на пари

Китайските правосъдни органи закриха операция за пране на пари, при която са използвани дигитални юани. Страната също така добави още провинции към програмата си за тестване на CBDC.

септември 28, 2022 9:21 1 мин. четене