НАЧАЛО Крипто Крими

Bithumb намали предполагаемите загуби от хака до 17 милиарда

юни 28, 2018 20:45 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Bithumb намали предполагаемите загуби от хака до 17 милиарда

Bithumb е намалил прогнозираната сума на парите, изгубени в хака, от 35 милиарда вон (около 31 милиона долара) до 19 милиарда вон (около 17 милиона долара), според това изявление.

Bithumb за пръв път съобщи за хакя на 20-ти юни, временно спирайки всички депозити и тегления. Южнокорейското министерство на науката и технологиите оттогава започна разследване на причините зад хака.

Bithumb пише днес, че „основната причина“ за намаляване на оценката на загубите на 17 млн. долара е „текущото участие, подкрепа и сътрудничество на обмените за криптoвалута и фондациите за криптовалути по целия свят“, отбелязвайки също така, че преместването на крипто активи от горещи портфейли към студени портфейли като помощ при спиране на щетите.

Днешното съобщение очертава 11-те откраднати криптовалути с 2,016 Биткойн (BTC), които са на стойност около 12,3 млн. Долара от времето за пресата и 2,219 Етериум (ETH), които са на стойност около 965,000 долара по време на писане на статията.

Bithumb все още иска от потребителите да се въздържат от внасяне на депозити, докато не бъде издадено допълнително съобщение.

Криптовалутите реагираха по различен начин на хакове, като някои ситуации, като Bithumb, доведоха до обещание да се възстановят всички средства на засегнатите клиенти, а други, като BitGrail, доведоха до съдебни битки и изземване на портфейлите на фирмата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Спад в крипто измамите – ръст на хаковете

По-малко хора от всякога стават жертва на крипто измами, докато хакерските атаки се увеличават, сочат нови данни.

август 18, 2022 18:02 1 мин. четене

Услугата Tornado Cash е получила 75% от изпраните средства в Етериум мрежата

Като се има предвид размерът на средствата, които всеки ден сменят собствениците си на пазара на криптовалути, киберпрестъпленията и прането на пари са в изобилие, като един от най-известните такива инциденти е свързан с услугата за смесване на криптовалути Tornado Cash (TORN).

август 18, 2022 9:35 1 мин. четене

SEC завежда дело срещу ICO кампания от 2017 г.

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) е подала жалба във връзка с първичното предлагане на монети през 2017 г. от блокчейн проект, първоначално разработен от Walt Disney Company.

август 17, 2022 12:03 1 мин. четене

Ето какво предлага общността на Acala за възстановяване от скорошния хак

През уикенда стабилната монета aUSD на Acala Network се обезцени с над 99% и принуди екипа на DeFi мрежата да спре портфейла на хакер, което породи опасения относно твърдението, че е децентрализирана.

август 16, 2022 9:00 1 мин. четене