НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Bitfarms изплаща част от заема си към Galaxy Digital с продажбата на 3,000 BTC

ЮНИ. 22, 2022 16:23 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Bitfarms изплаща част от заема си към Galaxy Digital с продажбата на 3,000 BTC

През последната седмица Bitfarms изплати заем, обезпечен с Биткойн, на стойност $100 милиона с продажбата на 3,000 BTC, като същевременно си осигури допълнителен заем на стойност $37 милиона, обезпечен с машини за добив.

Първоначално компанията заяви, че е намалила заема с $34 милиона до $66 милиона чрез продажбата на 1,500 от своите Биткойн токени. След това тя добави още 1,500 - с което общата сума на дължимите суми се понижи до $38 милиона, според изявление от вторник.


Не е ясно как точно е била структурирана тази сделка. 


Стъпката на Bitfarms да продаде част от дневното си производство, въпреки че цената на Биткойн (BTC) спадна през последните дни, е решителна промяна от предишната ѝ стратегия да държи добитите BTC. През 2021 г. компанията е добила общо 3,453 BTC. Към момента на публикуване на статията цената на Биткойн е около $21,500. 


"Предвид изключителната волатилност на пазарите, продължихме да предприемаме действия за повишаване на ликвидността и за намаляване на задлъжнялостта и укрепване на баланса ни", заяви главният финансов директор Джеф Лукас.


Въпреки че оставаме оптимистично настроени към дългосрочното поскъпване на BTC, тази стратегическа промяна ни позволява да се съсредоточим върху основните си приоритети - да поддържаме криптодобивните си операции на световно ниво и да продължим да развиваме бизнеса си в очакване на подобрена икономика на криптодобива.


Според Лукас компанията вярва, че тази стратегия е най-добрият и най-евтин метод в настоящата пазарна среда.


"В допълнение към понижаването на разходите ни за лихви, това намаление на заемите с $34 милиона ни дава възможност да използваме в по-голяма степен стратегията си за държане на BTC, тъй като освобождава BTC, които иначе биха били използвани за обезпечаване на това кредитно улеснение", заяви финансовият директор Джеф Лукас.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Tether подготвят пълен одит на финансите си


Заемът беше обезпечен с крипто-фокусираната фирма за търговия и инвестиции Galaxy и обезпечен на 143% от заетата сума. Съгласно споразумението за заем, Bitfarms е длъжна да внесе допълнително обезпечение всеки път, когато стойността на обезпечението падне под 133%.


"Съществено понижение на цената на Биткойн може да доведе до невъзможност на Дружеството да изпълни минималните изисквания за обезпечение с Биткойн, което може да доведе до разпореждане с BTC на Дружеството, заложен като обезпечение от кредитора, или до погасяване на кредита във фиатна валута при поискване", заяви дружеството в неотдавнашен доклад.


На 31 май Bitfarms съобщи, че притежава 6,075 BTC. Сега притежанията им възлизат на 3,349 BTC, като се вземат предвид продадените пълни 3,000 BTC и добавеното производство през юни при средно 14 BTC на ден.


При сегашната цена на Биткойн от около $21,500, тези притежания биха могли да струват около $72 милиона, което е над 143% от останалите заети $38 милиона (около $54.34 милиона).


Възможности за разширяване


Bitfarms също така сключи сделка с NYDIG за заем в размер на $37 милиона, обезпечен с машини за добив в някои от съоръженията на компанията, при лихвен процент от 12%. Съществува възможност за допълнително финансиране през юли и октомври.


Лукас заяви, че сега компанията е "по-добре позиционирана", за да се възползва от евентуални придобивания или възможности за разширяване, произтичащи от настоящите пазарни условия.


Едва миналата седмица конкурентната компания CleanSpark обяви, че е осигурила придобиването на 1,800 машини за добив на Биткойн в сделка, която се възползва от "уникалните обстоятелства, които създадоха настоящите пазарни условия", по думите на главния изпълнителен директор Зак Брадфорд.


"Предприехме проактивни стратегически действия, които не водят до разводняване, за да увеличим финансовата си ликвидност и гъвкавост през този период на макроикономически крипто предизвикателства", каза още Лукас.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Копаенето на Биткойн (BTC) вече не консумира толкова много енергия

Според индекса текущото потребление на енергия от Биткойн е 10.65 гигавата, което е значително по-малко от 14.34 гигавата на 6 юни. Това означава, че годишното му потребление е на стойност 93.33 терав...
ЮНИ. 27, 2022 09:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор разглежда дългосрочните перспективи на Биткойн

‘Dave the Wave’ казва на своите 118,000 последователи в Twitter, че въз основа на неговия модел на логаритмична крива на растежа (LGC), Биткойн потенциално може да стане свидетел на увеличение от над ...
ЮНИ. 26, 2022 15:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето колко Биткойн има най-големия BTC кит след скорошна покупка

Според платформата за крипто данни BitInfoCharts китът е добавил 2,554 монети в серия от транзакции от 14 юни насам.Между 14 юни и 18 юни китът е закупил 1,698 BTC на стойност $36.62 милиона. Оттогава...
ЮНИ. 25, 2022 12:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-богатият човек в крипто пространството коментира цената на Биткойн (BTC)

Неговата времева рамка обаче е изключително гъвкава.Главният изпълнителен директор на Binance Чанпенг Джао каза пред The Guardian, че може да отнеме от няколко месеца до няколко години, преди водещата...
ЮНИ. 24, 2022 02:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света