НАЧАЛО Биткойн

Биткойн задмина една от най-големите платежни мрежи в света

септември 20, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн задмина една от най-големите платежни мрежи в света

Наскоро беше съобщено, че годишният обем на транзакциите с Биткойн е надминал този на Visa, една от най-големите платежни мрежи в света.

Блокчейн анализаторът и съосновател на Reflexivity Research, Уил Клементе, сподели тази забележителна тенденция на растеж в социалната платформа X (Twitter).

Подробното разглеждане на графиката разкри две значими фази, които предизвикаха рязък скок в мрежовата активност на Биткойн. Първата настъпи по време на бичия пазар през 2017 г., последвана от историческия скок през 2021 г., когато водещата криптовалута се изстреля до най-високите си стойности за всички времена (ATH).

Въпреки това най-същественият скок на транзакциите се прояви през 2023 г., подхранван от популярността на BRC-20 токените и Ordinals. Забележително е, че в началото на май се наблюдаваше несравним скок в мрежовата активност. Макар че последвалият период на ниска волатилност доведе до спад, през последния месец се отчете значително съживяване.

Забележително е, че предходната седмица отбеляза важен момент, тъй като на 15 септември транзакциите за първи път надхвърлиха 700,000. Биткойн демонстрира забележителна устойчивост на фона на колебанията на крипто пазара. Първоначалните прогнози сочеха, че крипто зимата на 2022 г. ще представлява най-голямото предизвикателство по отношение на запазването на потребителите и разширяването на мрежата.

Търсенето на блокчейн технология от първо поколение обаче остана незасегнато. Според неотдавнашна актуализация от Glassnode броят на портфейлите с BTC, притежаващи минимум 0.01 монети, достигна нов исторически връх.

Това също показва стабилно търсене на дребно на Биткойн. За да може ефективно да се конкурира с утвърдените гиганти в областта на плащанията в традиционните финанси, получаването на признание от широката общественост, се счита за решаващо.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

MicroStrategy продава собствените си акции за да купи Биткойн за близо $150 милиона

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро обяви придобиването на 5,445 Биткойн (BTC) токена на средна цена от $27,053.

септември 26, 2023 6:00 2 мин. четене

Събужда ли се Биткойн и ще започне ли бичи пазар?

През последните няколко дни Биткойн остана в тесен търговски диапазон, въпреки че S&P 500 отбеляза четиридневен спад.

септември 25, 2023 14:00 2 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Ето кой е най-големият притежател на Биткойн в света

Coinbase, виден играч във финансовата индустрия, се откроява като една от водещите структури, участващи в операции с криптовалути.

септември 25, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.