НАЧАЛО Биткойн

Биткойн се върна над $28,500 – крипто пазарите отбелязват значителни печалби

март 29, 2023 12:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн се върна над $28,500 – крипто пазарите отбелязват значителни печалби

На 27 март Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) подаде иск срещу Binance и нейния главен изпълнителен директор Чанпен Джао, което доведе до спад на цената на Биткойн с около 4.7% до $26,670.

Това не е първият случай, в който Binance е обект на разследване, тъй като компанията е била проверявана от CFTC, Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC), Службата за вътрешни приходи (IRS) и федерални прокурори.

Въпреки негативните новини въздействието на корекцията на цената на Биткойн беше ограничено поради успешната продажба на активи от Silicon Valley Bank на First Citizens BancShares с отстъпка от $16.5 милиарда.

Освен това First Citizens BancShares получи извънредна кредитна линия от Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC), за да компенсира потенциални бъдещи загуби. Тази новина оказа положително влияние върху стойността на Биткойн.

Въпреки това в крипто индустрията възникна допълнително напрежение, след като предложената продажба на Voyager Digital на Binance.US беше временно спряна от федералния съдия на САЩ Дженифър Риърдън от Окръжния съд на САЩ в Ню Йорк, която на 27 март удовлетвори искането за извънредно спиране.

Инвеститорите са обезпокоени от потенциалните последици от съдебния иск на CFTC срещу Binance и нарастващия контрол от страна на регулаторните органи. Ако ограничения, подобни на тези, наложени на традиционните финансови институции, бъдат наложени и на крипто индустрията, това може да се отрази на стойността на BTC и други криптовалути.

Въпреки тези предизвикателства, стойността на Биткойн се повиши с повече от 6% през последните 24 часа, като към момента на писане на статията се търгува малко над $28,500, според CoinMarketCap. Освен това повечето алткойни отбелязват значителни печалби, като XRP на Ripple се увеличи с над 18% през последните 24 часа.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Илон Мъск предупреждава за банкова криза – Повратна точка за Биткойн?


Важно е да се отбележи, че устойчивостта на цената на Биткойн е свързана с по-широкия финансов пазар. По този начин усилията за стабилизиране на световната икономика и намаляване на волатилността на традиционните финансови пазари биха могли да окажат положително въздействие върху стойността на BTC.

Въпреки неотдавнашните пазарни сътресения и засиления регулаторен контрол, дългосрочните перспективи на Биткойн остават силни. Все повече институционални инвеститори и масови компании възприемат дигиталния актив, което придава на криптовалутата допълнителна надеждност и легитимност.

Тъй като Биткойн продължава да се развива и съзрява, способността му да преодолява бури и да излиза по-силен ще остане от решаващо значение за неговия успех. Въпреки че ще има възходи и падения, способността му да се противопоставя на пазарните предизвикателства демонстрира неговата устойчивост.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Може ли Биткойн да достигне $1,000,000 до 2025 г.?

Биткойн ентусиастите често правят оптимистични прогнози за бъдещата стойност на любимата си криптовалута. След неотдавнашния мини-бичи полет се спекулира, че Биткойн, най-голямата дигитална монета в света, потенциално може да достигне цена от $1 милиона до 2025 г.

юни 2, 2023 7:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.