НАЧАЛО Биткойн

Биткойн все още не е навлязъл в истинския бичи пазар – ето защо

20.01.2024 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн все още не е навлязъл в истинския бичи пазар – ето защо

Компанията за крипто анализи IntoTheBlock твърди, че според ключови показатели в момента Биткойн (BTC) не преживява пълноценен бичи пазар.

Според IntoTheBlock съществуващите фундаментални показатели на Биткойн се разминават с тези, наблюдавани при историческите бичи пазари.

Компанията отбелязва липса на обем в сравнение с предишни бичи периоди, ограничено намаляване на баланса на дългосрочните притежатели и относително скромно съотношение на пазарната стойност към реализираната стойност (MVRV) от 1.88.

Тези фактори карат IntoTheBlock да предположи, че Биткойн може би претърпява временен спад и все още не е навлязъл в истински бичи пазар.

Експертите споделиха, че притежателите на Биткойн не проявяват типично поведение, очаквано по време на бича фаза. Въпреки неотдавнашния 10% спад на цените на флагманската криптовалута през последната седмица и още повече след одобрението на Борсово търгувания фонд (ETF) за Биткойн, фирмата твърди, че притежателите, които намаляват балансите си, са предимно тези, които държат Биткойн от една година или по-малко.

Едновременно с това дългосрочните притежатели не са придобивали толкова агресивно, колкото през предходните месеци, като общият брой на притежаваните от тази група BTC токени леко е намалял.

MVRV графиката на IntoTheBlock илюстрира сравнително ниско съотношение в сравнение с историческите бичи пазари на Биткойн.

MVRV, който измерва пазарната капитализация на даден актив спрямо реализираната му капитализация, има за цел да идентифицира дъната и върховете на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Цената на Биткойн може тежко да се срине според топ анализатор

Според известен анализатор предстоят значителни сътресения за Биткойн (BTC), водещата криптовалута.

05.03.2024 12:00 1 мин. четене

Биткойн: Предстои ли шок на предлагането?

Тъй като бичият ръст на Биткойн продължава, в общността все по-често се говори за потенциални пречки при закупуването на BTC.

05.03.2024 11:00 1 мин. четене

Прогноза за Биткойн: $120,000 на хоризонта, но може да има корекция преди това

Анализаторът на CryptoQuant MAC.D прогнозира предстоящ възходящ ръст на Биткойн (BTC), който може да достигне до $120,000.

05.03.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн проби $67,000: Ще има ли рекорд преди халвинга?

Биткойн (BTC) продължава да очертава нова траектория, докато се приближава към априлското си халвинг събитие, като в началото на търговията в понеделник водещата криптовалута се покачи дори над $67,000 и сега се доближава до историческия си връх от $69,000 още повече.

04.03.2024 19:31 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.