Home

Биткойн влиза в “банановата зона” според Робърт Кийосаки – какво означава това?

26.06.2024 18:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн влиза в “банановата зона” според Робърт Кийосаки – какво означава това?

Въпреки че Биткойн (BTC) наскоро се коригира значително под годишните и историческите си върхове (ATH), известният инвеститор и автор Робърт Кийосаки изрази оптимизъм за бъдещето на пазара.

Авторът на бестселъра “Богат татко, беден татко” изтъкна потенциала на водещата криптовалута да навлезе в така наречената “Бананова зона“. В публикация в X (Twitter) на 26 юни Кийосаки изрази твърдото си убеждение, че BTC скоро ще направи параболичен отскок.

Терминът “Бананова зона” е измислен от Раул Пал, главен изпълнителен директор на Real Vision и експерт по макроикономика, за да опише потенциалния параболичен скок на Биткойн. Кийосаки се съгласи с мнението на Пал, като отбеляза, че терминът “създава голямо вълнение“. Той подчерта, че Пал, с богатия си опит като високопоставен ръководител в Goldman Sachs, има сериозни познания.

Да, вярвам, че Раул Пал знае за какво говори. (…) “Банановата зона” е момента, когато Биткойн се издига… тръгва по параболата… създава синусоидална крива… когато хората казват “Трябваше да купя малко”… или “Трябваше да купя повече“, написа Кийосаки.

Биткойн срещу фиатни пари

Кийосаки посочи основната разлика между Биткойн и фиатните пари:

“Просто казано: Биткойн е “пари, основани на правила”. Фалшивите фиатни пари на правителството са пари, “основани на дълга”. Парите, основани на правила, ви правят по-богати. Фалшивите правителствени пари, основани на “дълг”, ви правят по-бедни. Дръжте се здраво, докато BTC се издига в “Банановата зона”.

По-рано този месец Раул Пал прогнозира съществен скок в цената на Биткойн и на по-широкия крипто пазар през четвъртото тримесечие на годината на президентските избори в САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Биткойн е подложен на натиск след последните действия на Mt. Gox

Стойността на Биткойн за кратко падна под $66,000, веднага след като Mt. Gox започна процеса за възстановяване на дължимите BTC на кредиторите.

24.07.2024 14:30 2мин. четене

Биткойн компания се подготвя за голямо IPO на фона на пазарното раздвижване

Съобщава се, че Fold Inc., известна със своята програма за BTC награди, е на прага на голям бизнес ход, който може да окаже значително влияние върху нейното бъдеще и по-широката крипто индустрия.

24.07.2024 12:30 1мин. четене

Mt. Gox oтново прехвърли Биткойн на стойност милиарди долари

Закритата японска крипто борса Mt. Gox прехвърли 37,477 BTC на 24 юли към 08:00 ч. (българско време), равняващи се на $2.5 милиарда към момента на транзакцията, на непознат крипто адрес.

24.07.2024 9:28 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.