НАЧАЛО Биткойн

Биткойн се срина за часове – нападението на Иран срещу Израел ли е причината?

14.04.2024 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн се срина за часове – нападението на Иран срещу Израел ли е причината?

Биткойн понесе тежък удар, като стойността му буквално се срине за часове в събота вечерта, повличайки със себе си целия крипто паазр.

Този спад последва съобщенията за атака на Иран с безпилотни самолети срещу Израел, според изявления на израелските военни.

Преди да се появи тази новина, Биткойн се колебаеше около $68,000, преди да падне до под $62,000, което представлява рязка загуба от $6,000 в рамките на кратък период от време. Етериум, друга основна криптовалута, също отбеляза забележителен спад, като цената му спадна с 10% до $2,892.

Тъй като традиционните финансови пазари бяха затворени в събота, пълното въздействие на тези събития върху основните активи остава несигурно.

Макар че инцидентът с дрона вероятно е изиграл роля за спада на Биткойн, други фактори, като изтичането на опциите на пазара, историческите модели на халвинга, макроикономическите условия и техническите слабости в графиките, също допринасят за това.

Напрежението между Израел и Иран ескалира още повече, като израелските военни съобщиха, че ще е необходимо време, за да могат дронове от иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция (КГИР) да достигнат Израел.

Това се случва след предишни израелски нападения срещу иранското консулство в Сирия, довели до жертви сред членовете на КГИР. Неотдавнашното изстрелване на ирански безпилотни самолети се разглежда като ответна мярка срещу Израел.

Израелският министър на отбраната Йоав Галант посочи, че Израел е подготвен за потенциална пряка атака от страна на Иран, като заяви, че страната следи отблизо планираните атаки от страна на Иран и неговите регионални съюзници. Тези държави проучват различни тактики, включително използването на изкуствен интелект (AI), в стратегическите си маневри.

Следващата седмица вероятно ще разкрие повече за въздействието на тези ескалиращи напрежения върху цената на Биткойн и други активи.

Към момента на писане на статията Биткойн успя да възстанови голяма част от загубите, търгувайки се за $64,700.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.