НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ще се срине до $20,000 според икономист – каква е причината?

15.04.2024 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще се срине до $20,000 според икономист – каква е причината?

С нарастването на геополитическото напрежение и разрастването на сблъсъците в конфликта между Израел и Иран Биткойн е подложен на низходящ натиск.

Въпреки това се наблюдяват признаци на възстановяване, като най-голямата криптовалута по пазарна капитализация се търгува около $64,300 към момента на писане на статията.

Известният Биткойн скептик Питър Шиф предупреди за потенциален срив, като подчерта уязвимостта на водещия корпоративен притежател на Биткойн в света – MicroStrategy, към огромни загуби.

Шиф подчертава ключовото ниво на подкрепа от $60,000 за Биткойн, като предполага образуване на троен връх, ако той бъде пробит, с прогнозиран спад до $20,000. Подобен спад може да доведе до нереализирани загуби от $2.7 милиарда за MicroStrategy от значителните ѝ дялове в Биткойн.

Въпреки мечите прогнози на Шиф, председателят на MicroStrategy Майкъл Сейлор остава невъзмутим, като предполага, че пазарните сътресения могат да бъдат от полза за Биткойн.

Устойчивостта на Биткойн пред лицето на геополитически сътресения е отзвук от минали събития, като конфликта между Русия и Украйна през 2022 г., когато пазарът се възстанови силно.

Междувременно криптоаналитикът Rekt Capital отбелязва неотдавнашната уязвимост на Биткойн, определяйки го като “опасна зона” преди предстоящото халвинг събитие.

Исторически погледнато, Биткойн има склонност да се отдръпва от 14 до 28 дни преди халвинга, като през 2020 г. и 2016 г. са наблюдавани спадове от 20% и 40%, съответно.

Rekt Capital предлага внимателно да се следи ценовото действие на Биткойн, като се набляга на стесняващия се прозорец за купуване на спадове в очакване на потенциални ценови скокове след събитието.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Публичните компании за копаене на Биткойн са получили огромно финансиране преди халвинга

В очакване на неотдавнашното халвинг събитие на Биткойн през април, публичните фирми за копаене на BTC засилиха своите финансови резерви.

22.05.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.