НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ще се изстреля след потенциалното намаляване на лихвените проценти в САЩ – Артър Хейс

08.06.2024 11:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще се изстреля след потенциалното намаляване на лихвените проценти в САЩ – Артър Хейс

Според Артър Хейс, основател на BitMEX и главен оперативен директор на Maelstrom, Биткойн (BTC) може да се окаже в състояние на бичи пробив от продължителния си диапазон, тъй като основните централни банки започват да намаляват лихвените проценти.

Първоначално Хейс е прогнозирал, че този пробив може да се случи през август. Той обаче преразгледа прогнозата си след последното намаляване на лихвените проценти от Европейската централна банка (ЕЦБ) и Банката на Канада (BOC).

Юнските новости, стартирали тази седмица с намаляването на лихвите от страна на BOC и ЕЦБ, ще катапултират криптовалутите от летния застой в северното полукълбо“, каза Хейс.

Той предполага, че това ще постави началото на „облекчаващи цикли“ на централните банки и САЩ ще бъдат принудени да последват примера им. Вследствие на това Хейс посъветва, че не е необходимо да се прави нищо друго, освен да се теглят пари. Той заяви:

„Започнете с лонг позиции в Биткойн и впоследствие с ш*ткойни.”

През последните два дни BTC се търгува над $70,000 и може да тества $72,000 или историческия връх от март, ако предстоящите макросъбития се развият благоприятно.

Много пазарни анализатори смятат, че Биткойн може да установи ясна ценова посока след срещата на Федералния резерв идната сряда (12 юни).

Неотдавна Куин Томпсън, основател на крипто хедж фонда Lekker Capital, обобщи макроперспективите, като заяви,

“Пазарът се нуждае от убеждението, че Пауъл ще намали лихвените проценти през юли. Това може да дойде от слаб доклад за работните места в петък, слаб индекс на потребителските цени и/или миролюбив Фед следващата сряда”.

Според Хейс дори ако Фед не намали лихвените проценти незабавно, мерките на САЩ за противодействие на резкия спад в стойността на японската йена биха могли да увеличат паричното предлагане, което да доведе до подобни резултати.

Коментирайки съобщенията за разпродажба на американски държавни ценни книжа от Япония в подкрепа на нейната йена, Хейс отбеляза,

“О, лошата госпожица Йелън има работа за вършене. $JPY трябва да се засили, за да се предотврати UST апокалипсисът.”

Паричното предлагане в САЩ вече започна да се увеличава значително и повечето анализатори очакват това да се отрази благоприятно на BTC и други рискови активи.

Междувременно процентите на открития интерес (OI) към Биткойн достигнаха рекордно високи стойности, което показва сериозен приток на ликвидност към криптовалутата. Това съобщи платформата за проследяване на крипто деривати Coinglass,

„Откритият интерес към Биткойн достигна исторически максимум от $37.66 милиарда“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Изключително оптимистична прогноза за цената на Биткойн от Bernstein

Bernstein прогнозира, че Биткойн (BTC) ще достигне $1 милион до 2033 г., като върхът на настоящия му цикъл ще бъде $200,000.

14.06.2024 16:30 2 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

Ето какво ще определи бъдещата траектория на Биткойн според директора на CryptoQuant

Ки Йонг Джу, ръководител на CryptoQuant, каза, че Биткойн търговията в САЩ определя непосредственото бъдеще на цените на криптовалутите.

14.06.2024 9:30 1 мин. четене

Биткойн и златото като хедж при изкуствено причинена от правителството инфлация

Макро анализатор към инвестиционната банка Fidelity смята, че трябва да има значително увеличение на паричното предлагане, за да се приемат Биткойн (BTC) и златото като хедж в случай на изкуствено причинена от правителството инфлация.

14.06.2024 8:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.