НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ще се изстреля с над 100% ако съдим по историята според хедж фонд експерт

30.03.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще се изстреля с над 100% ако съдим по историята според хедж фонд експерт

Марк Юско, съоснователят и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital, стои твърдо на прогнозата си, че Биткойн (BTC) ще достигне шестцифрена цена в близко бъдеще.

В скорошно интервю за CNBC Юско очерта своята гледна точка, предполагайки, че биткойнът има потенциала да утрои стойността си от текущата си справедлива оценка или да удвои стойността си след халвинга.

Юско оценява справедливата стойност на Биткойн въз основа на различни фактори, включително неговата потребителска база и копаене, като използва модели като закона на Меткалф.

Той обясни, че според модела на закона на Меткалф текущата справедлива стойност е приблизително $50,000. Въпреки това, с предстоящият халвинг след три седмици, при който наградите от добив на блокове за миньорите са намалени, историческите тенденции показват ценови скок, потенциално тласък на справедливата стойност до $100,000.

Юско допълнително уточни, че това преполовяване е уникално, защото включва такси за транзакции заедно с намалени блок награди. Той предположи, че тази корекция може да повиши справедливата стойност до около $75,000.

След халвинга повишеният интерес, предизвикан от FOMO, може да накара цената да удвои приблизително справедливата стойност, потенциално достигайки $150,000.

Юско също прогнозира, че пикът на предстоящия бичи цикъл, предизвикан от халвинга, вероятно ще настъпи около девет месеца след събитието.

Халвингът, който се очаква около 20 или 21 април, ще съвпадне с увеличеното търсене от спот Биткойн ETF и други заинтересовани страни, съчетано с намаляване на предлагането на нови монети. Исторически, около девет месеца след халвинга, пикът в цената се наблюдава преди началото на следващия мечи пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Предупреждение за цената на Биткойн от топ крипто анализатор

На фона на бурния пазар експерт по криптовалути и търговец, известен като Rekt Capital, алармира за Биткойн (BTC), предупреждавайки инвеститорите за продължаваща корекция.

20.04.2024 7:00 1 мин. четене

Исторически момент: Биткойн успешно завърши своя четвърти халвинг

Халвингът на Биткойн – събитие, което се повтаря на всеки 210,000 блока или приблизително на всеки четири години – води до намаляване наполовина на възнагражденията за добив на миньорите.

20.04.2024 3:16 1 мин. четене

Биткойн е измама и безнадеждна валута според директора на JPMorgan

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan, продължава да бъде яростен критик на Биткойн (BTC), като го смята за измамен актив, а не за легитимна валута.

19.04.2024 20:00 1 мин. четене

Ето защо цените на Биткойн и криптовалутите може да се сринат след халвинга

Цената на Биткойн отбеляза значителен спад от историческия си връх, като не успя да поддържа инерцията и проби под ключовите нива на подкрепа около $68,300 и $63,400 преди отново да се върне над $64,000 към 19 април.

19.04.2024 14:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.